kézilabda

2021.04.16. 07:06

Csapó Erika szerint kötelező a továbbjutás, mindkét meccset komolyan kell venni

A sikeres olimpiai selejtező után itt az újabb feladat a magyar női kézilabda-válogatott számára: hétvégén az olaszokkal mérkőzik meg Elek Gábor együttese, a győztes kijut a decemberi spanyolországi világbajnokságra.

Fotó: DVSC Kézilabda Akadémia-archív

A magyar és az olasz nemzeti csapat eddig öt alkalommal találkozott, és az összes meccset a mieink nyerték, a legkisebb különbségű siker 14 gólos volt. Nem ez az első eset, amikor a világbajnoki selejtezőben összekerült a két válogatott: az 1997-es németországi tornára éppen az olaszok elleni kettős győzelemmel jutott ki a magyar együttes.

Fotó: DVSC Kézilabda Akadémia-archív

– Kár lenne tagadni, szerencsés volt a sorsolásunk – szögezte le a Hajdú-bihari Napló megkeresésére Csapó Erika, a DVSC Kézilabda Akadémia edzője. – Ezt a meccset remekül fel lehet használni az olimpiai felkészülésre, teljesen steril, nyugodt körülmények között jól lehet majd gyakorolni. A sérültek hiánya nem hiszem, hogy különösebb problémát okozna, hiszen például Szikora Melinda helyett Csapó Kyra nagyon jó választás, remek formában van hónapok óta. Kovacsics Anikó is sérüléssel küszködik, de most legalább meg tudjuk nézni, hogy a helyén Vámos Petra, vagy éppen Lakatos Rita miként illeszkednek be a játékba. Az olaszok ellen eddig mindig nyertünk, a két ország kézilabdájának erősségét összevetve erre most is minden esélyünk megvan., de természetesen nagyon komolyan kell venni mindkét mérkőzést. A legfontosabb cél természetesen a kijutás a vb-re, de legalább ennyire fontos lesz a sérülések, és a betegségek elkerülése – mondta el az egykori 129-szeres válogatott átlövő.

A mostani lesz az első világbajnokság, amelyen az 1997 óta megszokott 24 helyett immár 32 csapat vesz részt. A spanyolországi tornának december 2–19. között Granollers, Barcelona, Llíria, Castellón és Torrevieja ad otthont.

Mivel a taljánok lemondtak a pályaválasztói jogukról, így mindkét mérkőzést Érden rendezik, az elsőt pénteken 16 óra 5 perctől, a visszavágót vasárnap 13 órától, mindkét összecsapást élőben közvetíti az M4 Sport televízió.

MSZ

A magyar női kézilabda-válogatott kerete az Olaszország elleni vb-selejtezőkre

Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Csapó Kyra (DVSC Schaeffler), Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szikora Melinda (Siófok KC)*

Jobbszélsők: Kovács Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lukács Viktória (Győri Audi ETO)

Jobbátlövők: Kiss Nikoletta (Siófok KC), Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tomori Zsuzsanna (Siófok KC)

Irányítók: Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria)*, Lakatos Rita (Váci NKSE), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)

Beállók: Helembai Fanny (Váci NKSE), Kisfaludy Anett (FTC-Rail Cargo Hungaria), Tóvizi Petra (DVSC Schaeffler)

Balátlövők: Csiszár-Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Zácsik Szandra (MTK Budapest)

Balszélsők: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

*sérült

Szövetségi kapitány: Elek Gábor

Edző: Danyi Gábor

Szakmai tanácsadó: Görbicz Anita

A program

Első mérkőzés: április 16., péntek, 16.05, Érd: Magyarország–Olaszország (tv: M4 Sport)

Visszavágó: április 18., vasárnap, 13.00, Érd: Olaszország–Magyarország (tv: M4 Sport)

A további párosítások a 2. selejtezőkörben

Törökország–Oroszország

Csehország–Svájc

Szlovénia–Izland

Szlovákia–Szerbia

Ukrajna–Svédország

Ausztria–Lengyelország

Románia–Észak-Macedónia

Portugália–Németország

Montenegró–Fehéroroszország

Az első mérkőzéseket (április 16–17-én) az elöl álló válogatott otthonában, a visszavágókat (április 20–21-én) fordított pályaválasztással rendezik meg. A párharcok győztesei kijutnak a decemberi spanyolországi vb-re.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában