futás

2021.03.10. 14:39

Merész vállalás volt első versenynek a maraton, de bejött

Ménes Anita örül az érmes helyezésnek, de van benne egy kis hiányérzet.

MOP

Fotó: Molnár Péter

Szép hazai siker született a múlt vasárnapi debreceni Maraton OB-n, hiszen Ménes Anita 2:53,47-es idővel a bronzérmes lett a nők mezőnyében. Az előre kitűzött idejétől ugyan elmaradt, de mivel ez volt az idei első versenye, csak az edzésekre hagyatkozhattak a formát illetően.

– Az időeredményemmel nem voltam annyira elégedett, egy 2.45 körüli időt szerettem volna futni – mondta a Hajdú-bihari Napló megkeresésére a többszörös hegyifutó országos bajnok. – Mivel számomra ez volt az év első megmérettetése, így nehezen tudtam belőni, hogy hol járok a felkészülésben, csak az edzésmunkára tudtunk előzetesen alapozni, az alapján pedig azt gondoltam, hogy jó formában vagyok. Utólag lehet kissé merész volt rögtön egy maratonnal indítani, de annak is örültem, hogy a jelenlegi helyzetben egyáltalán van verseny. A kezdéssel annak ellenére nem volt gond, hogy a rajt pillanatában még mindössze 2 fok volt erős széllel, így elég nehéz volt eldönteni, hogy rövid vagy hosszú ujjú ruházatban fussunk – elevenítette fel Ménes Anita, aki elmondta, nagyjából 25 kilométerig azt a tempót tudta menni amit kitűzött maga elé, utána viszont kicsit lemerevedett, az utolsó körben pár pillanatra meg is kellett állnia.

– A helyezéssel elégedett vagyok, hiszen dobogós lettem egy országos bajnokságon. Hiányérzet az egyéni csúcs elmaradása miatt van bennem. A héten részletesebben elemezzük az edzőmmel az adatokat és a tapasztalatokat, az biztató, hogy a mostani időt valószínűleg bármikor tudom hozni, így erre lehet alapozni – nyilatkozta a debreceni születésű hosszútávfutó, aki reméli, a már törölt áprilisi hegyifutó félmaraton ob kivételével (aminek az elmaradását nagyon sajnálja) minden olyan hazai versenyt meg tudnak rendezni, ahol indulni szeretne. – Ugyancsak áprilisban lesz a Nyílt Hosszútávú Hegyifutó Magyar Bajnokság 54 km-es távval amelyen elképzelhető, hogy rajthoz állok. Júliusban hegyifutó ob-t tartanak Parádfürdő és Kékestető között, azon feltétlenül ott szeretnék lenni. Ha a helyzet engedi akkor maratonokon és félmaratonokon is indulok majd, mert szeretném megdönteni a legjobb időmet ezen a két távon is. Addig pedig edzünk és edzünk.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában