Ökölvívás

2021.02.05. 13:37

Huszonkét ország több mint kétszáz bokszolója érkezik Debrecenbe

Február 8-12. között rendezik meg a 65. Bocskai István Ökölvívó Emlékversenyt Debrecenben.

MOP

Fotó: Molnár Péter

Umar Kremljov, a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) elnöke is jelen lesz a kiemelt figyelemben részesülő emlékversenyen- hangzott el a hétfőn kezdődő 65. Bocskai István Emlékverseny sajtótájékoztatóján, pénteken. Mint kiderült, február 8-án, 9-én és 10-én 14 órától a selejtezőkre kerül sor, 11-én 14 órától már az elődöntőké lesz a főszerep, majd 12-én 16 órától a döntőket vívják Európa egyik legrangosabb bokszviadalán. A rendezvény ugyan zárt kapus lesz (soha nem volt még nézőmentes a Bocskai), de az M4 Sport közvetíti az eseményt, sőt a boxing.hu oldalon, illetve a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Facebook-oldalán streamen minden összecsapás élőben követhető lesz.

Fotó: Molnár Péter

A sajtótájékoztatón Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere elmondta, nagyon pozitívan értékeli azt, hogy a fennálló vírushelyzet ellenére sem kell megszakítani a 65 éve tartó tradíciót, a szervezők ugyanis mindent megtesznek azért, hogy a biztonsági előírásokat betartva ismét színvonalas nemzetközi sportesemény házigazdája legyen a megyeszékhely. Az alpolgármester arról is beszélt, hogy buborékrendszert fog képezni az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok és a mellette lévő hotel, vagyis a 22 országból érkező több mint 200 bokszoló, s az őket körülvevők negatív teszteredménnyel kell, hogy rendelkezzenek.

Fotó: Molnár Péter

Sok magyar résztvevő is lesz

Mint megtudtuk, egy 350 fős delegációról van szó, melynek a szállását, ellátását, hozzá az orvosi személyzetet a város biztosítja. Mindemellett egy ringet is Debrecen ad a rendezvénynek, illetve a díjakat, érmeket is a város bocsátja a szervezők rendelkezésére. A sajtótájékoztatón részt vett Bajkai István, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke is, aki kiemelte, hogy büszkének kell lennie minden cívisvárosinak a Bocskai őrizte hagyományokra, és arra, hogy a jelenlegi helyzetben is meg lehet rendezni az egyik legnívósabb nemzetközi bokszversenyt.

Fotó: Molnár Péter

Az elnök mindenkit biztosított arról, hogy mindenre felkészültek, vigyázni fog mindenki egymásra (mármint nem a ringben, versenykeretek között), hiszen az egészség mindennél előbbre való. Az elnök végül kiemelte: mivel olimpiai év van, természetesen a magyar válogatott a sérülteken kívül (Virbán Martin, Hámori Ádám) teljes létszámban képviseltetni fogja magát. Előzetes várakozásokról sem ő, sem a szövetségi kapitány, Bertók Róbert nem beszélt. Hajdúsági részről többek között Nagy Tímea és Bernáth László is ott lesz a ringben.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában