dvsc-deac

2020.12.14. 14:57

Másodszor is Loki-siker: Szécsi Márk és Papp Ferenc a városi rangadóról

Az esélyesebb cívisvárosi csapat hozta a „kötelezőt” a hétvégén.

Fotó: Napló-archív

Stílusosan egy városi rangadóval zárta a DVSC és a DEAC az idei naptári évet az NB II.-ben vasárnap. A Merkantil Bank Liga 21. fordulójában ugyanis a két debreceni labdarúgócsapat mérte össze az erejét. A két együttes összecsapását augusztusban a Loki nyerte meg 3–0-ra, s most is a piros-fehérek számítottak a bajnoki esélyesének.

„Minden meccsre úgy futottunk ki ebben a szezonban, hogy amennyiben lehetőségünk van rá, minél előbb szeretnénk megszerezni a vezetést, hiszen ellenünk minden együttes dupla annyit akart mutatni, s ez most is így volt”

– mondta el Szécsi Márk lapunknak. A vasárnap két gólt is szerző támadó arra is kitért, hogy nem azért cserélte le Kondás Elemér a szünetben, mert megsérült, a taktika része volt. – A félidőben a vezetőedző arra hívta fel a figyelmünket, hogy ne kényelmesedjünk el, úgy kezdjük meg a második negyvenöt percet, mintha még gól nélküli döntetlen lenne az állás. Ez nem mindig jött össze, önkéntelenül is ott volt bennünk, hogy magabiztosan vezetünk, ezért néha magunkra is húztuk a DEAC-ot – legalábbis kívülről így tűnt –, de szerencsére jól jöttünk ki az apróbb hibákból is ezúttal – összegezte az eseményeket a második játékrészben már nem játszó Szécsi. Végül a csatár az őszi etapból annyit még kiemelt, hogy az mindent elmond, hogy ott vannak a tabella élén, s a tél legfontosabb feladata az lesz, hogy a felkészülés száz százalékosan sikerüljön, mindent meg tudjanak valósítani, amit szeretnének.

Különböző célokkal, de előre

– Nem mi voltunk a találkozó favoritjai, azzal a szándékkal léptünk pályára, hogy ellentétben a nyári meccsel, most ne kapjunk hamar gólokat, ez azonban ismét nem sikerült – kezdte értékelését Papp Ferenc, a DEAC hátvédje.

„Merőben más célokért küzd a két gárda, más képességű labdarúgók alkotják a két keretet, minden tőlünk telhetőt megtettünk a sikerért, ennyire futotta most tőlünk”

– folytatta a rutinos védő, aki egyébként csereként kezdett a mérkőzésen, de Nagy Zoltán korai sérülése miatt már a 37. percben pályára lépett.

– Mindig érdekes ilyen viszonylatban beállni futballozni, de azért vagyunk profi játékosok, hogy a legnehezebb helyzetekben is a legjobbat hozzuk ki magunkból, igyekeztem megfelelni az elvárásoknak – mondta el a korai csere kapcsán Papp. A hátsó alakzat egyik meghatározó labdarúgója arról is beszélt, hogy az őszi teljesítményükkel nem teljesen elégedett, hiszen érzése szerint voltak elkerülhető vereségei a csapatnak, de ha télen erősíteni tudnak a kereten, akkor Sándor Tamással van esélyük a bennmaradásra.

A DVSC az 1. helyen telel, a DEAC pedig az utolsón.

Palánki István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában