előterjesztés

2020.10.24. 11:00

Mégsem adják ingyenes hasznosításra a Hódost

December elsejétől bérbe adja az önkormányzat a csarnokot.

Fotó: Napló-archív

A Hódos Imre Rendezvénycsarnok versengő ajánlatkérés útján történő bérbeadására is igennel szavaztak a képviselők a csütörtöki közgyűlésen.

A létesítményt 2020. április elsejétől az önkormányzat ingyenes hasznosításba adta határozatlan időre a DVSC Kézilabda Kft. részére közfeladat (sport, ifjúsági ügyek) ellátása céljából. Vagyongazdálkodási szempontból azonban az önkormányzat számára előnyösebb, ha ezen jogviszony helyett bérletben hasznosítja az ingatlant – derül ki az előterjesztésből, melyet Racsmány Gyula, a vagyonkezelési osztály vezetője jegyez. Az ingatlanforgalmi szakértők a bérleti díjat 3 millió 300 ezer forint + áfa havi összegben határozták meg. A döntés szerint az önkormányzat közös megegyezéssel megszünteti a DVSC Kézilabda Kft.-vel megkötött ingyenes hasznosításba adásról szóló szerződést 2020. november 30. napjával, és az ingatlanforgalmi szakértők által meghatározott bérleti díjnak megfelelő induló licitár megjelölésével, versengő ajánlatkérés útján 2020. december 1. napjától határozatlan időre bérbe adja a rendezvénycsarnokot. Az ajánlatkérésen – meghívás alapján – a DVSC Kézilabda Kft. és a Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. vesz részt.

A rezsi is a bérlőt terheli

Mint az előterjesztésben áll, a bérleti díj nem tartalmazza a közüzemi díjakat és minden egyéb fenntartási költséget, ezek megfizetése a bérlőt terheli, mely a bérleti díjat évente két részletben fizeti meg. Az önkormányzat legfeljebb évi 20 nap időtartamban fenntartja a jogát arra, hogy különböző rendezvények megtartásához szükséges helyiségeket és a kapcsolódó kiszolgálóhelyiségeket ingyenesen használhassa, az erre eső rezsiköltséget a bérlő részére megfizeti.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában