kézilabda

2020.08.11. 17:53

Gyorsan befogadták az új igazolásokat a Lokinál, pörög tovább a felkészülés

Napról napra otthonosabban érzi magát a cívisvárosban Ann-Cathrin Giegerich és Alekszandra Vukaljovics.

Alekszandra Vukaljovics | Fotó: Napló-archív

Fotó: Matey István

Javában készül a három hét múlva kezdődő első osztályú női kézilabda-bajnokság rajtjára a DVSC Schaeffler együttese. A gárda már túl van négy edzőmeccsen és egy balatonboglári edzőtáborozáson is, ahol az újoncoknak az edzések mellett pluszfeladatok is jutottak. A csapatsportoknál hagyomány, hogy az új igazolásoknak egyfajta beavatáson kell átesnie, amelyek általában valami humoros történéshez köthetőek.

Hasznos edzőtábor

Ahogy a mondás tartja, végy egy jó kapust, nos, a Loki rögtön kettőt is igazolt, ebből az egyik a kilencszeres német válogatott Ann-Cathrin Giegerich, aki eddigi karrierje során csak Németországban védett. A legutóbbi két idényt annál a Thüringernél töltötte, amellyel a DVSC is összecsapott az EHF-kupa csoportkörében, így a hajdúságiak testközelből is meggyőződhettek a képességeiről.

„Egy héttel az edzések előtt érkeztem Debrecenbe, és nagyszerűek az első benyomásaim”

– elevenítette fel a Hajdú-bihari Naplónak a 28 esztendős kapuvédő. – Eddig minden nagyon pozitív, annál is jobb, mint amire számítottam. A város szép, a csapattársaim nagyon kedvesek, és az edzéseket is élvezem. Egy hasznos és szórakoztató hetet töltöttünk el Balatonbogláron. Kemény tréningek voltak, több felkészülési mérkőzést is játszottunk, vegyes eredménnyel. De ez nem baj, hiszen sok új játékos érkezett a csapathoz, és szükségünk van a jó ellenfelekkel vívott edzőmérkőzésekre. Ahogy telnek a napok, egyre jobban összekovácsolódunk, és ezzel párhuzamosan lépünk csapatként is előrébb. A beavatáson mindenkinek énekelnie kellett, illetve más produkciók is színesítették az estét. A Balaton vize szerencsére elég meleg volt, így amikor a beavatás részeként bele kellett állnunk, nem fáztunk – mosolygott az Anca becenévre hallgató kapus.

Ann-Cathrin Giegerich | Fotó: Napló-archív

Kemény hetek

A szerb válogatott Alekszandra Vukaljovics a Békéscsaba mezét cserélte piros-fehérre.

Annak idején első magyarországi meccsét épp a DVSC ellen játszotta, és mint elmondta, már akkor imponált neki, hogy milyen sokan voltak kíváncsiak a két gárdára, és milyen remek hangulatban zajlott a találkozó.

– Annyira megmaradt bennem az a meccs, hogy elhatároztam, ha adódik rá lehetőség, szeretnék majd Debrecenben kézilabdázni – emlékezett vissza Vukaljovics. – Szép a város, minden van, amire szükségünk lehet, ha szeretnénk elmenni kikapcsolódni, arra is számos lehetőség nyílik. Az edzőtábor alatt az volt a legfontosabb, hogy még jobban megismerjük egymást. Kemény hetek vannak mögöttünk, de ez szükséges a későbbi jó szerepléshez. Szerencsére a szakmai stáb arra is ügyel, hogy kapjunk elég időt a pihenésre, feltöltődésre. Jó a hangulat a csapatnál, gyorsan befogadtak, csinálunk közös programokat a lányokkal, ami segíti a beilleszkedést. A Loki az egyik legnagyobb magyar klub, sok jó játékossal, ami azért is fontos, mert így megoszlik a teher, és nem egy-egy kézilabdázótól várják el a csapat sikerességét. Úgy gondolom, több poszton is fog szerepeltetni a szakmai stáb, de emiatt nem érzek magamon nyomást – mondta el a 23 éves átlövő, aki szerint mivel erős a magyar bajnokság, valószínűleg lesznek majd hullámvölgyeik, de arra kell törekednünk, hogy az egységességüket megtartva minél gyorsabban túllendüljenek a rosszabb periódusokon. Arra a kérdésre, hogy melyik pozícióban végezhet a Loki az idény végén, Vukaljovics számszerűen nem akart tippelni, de azt leszögezte, hogy ezzel a kerettel az élmezőnyben kell végeznie a csapatnak.

Alekszandra Vukaljovics | Fotó: Napló-archív

Segít a fiataloknak

Hornyák Dóra érkezésével ugyancsak egy több poszton bevethető, rutinos játékossal erősödött a hajdúságiak kerete. A magyar válogatottban is megfordult átlövő több szempontból is a szívére hallgatott, amikor a piros-fehérek kedvéért elhagyta az ősi rivális Ferencvárost.

– Több dolog is amellett szólt, hogy visszatérjek a cívisvárosba: itt van a családom, a párom szülei is a közelben élnek, és a szívem is visszahúzott a Lokihoz. A járványhelyzet megnehezítette a felkészülését mindenkinek, futni és erősíteni tudtunk otthon, de az nem olyan, mintha konditeremben tettük volna.

„Szerencsére most már hetek óta zavartalanul tudunk edzeni, így már csak rajtunk múlik, mikor jutunk vissza ahhoz a lendülethez és tempóhoz, amit megszoktunk a korábbiakban.”

Teljesen más a mostani közeg, amikor először szerepeltem a DVSC-ben, még nagyon gyerek voltam, most már én vagyok a rutinos, akit körülvesznek a fiatalok. Emiatt joggal várják el, hogy segítsem őket, és én igyekszem is ennek megfelelni. Kevesebb mint egy hónap van hátra a bajnoki rajtig, most már egyre inkább a taktika kerül előtérbe, hiszen viszonylag sok új játékos érkezett, akiknek azért kell idő, hogy összeszokjanak – nyilatkozta a 28 éves játékos.

Hornyák Dóra | Fotó: Napló-archív

Zárt kapus edzőmeccs

A Loki két edzőmeccset is játszik a héten, előbb szerdán 16.30-tól fogadja az MTK-t, majd pénteken Kisvárdára látogatnak Vantara-Kelemenék. Fontos információ, hogy a fővárosiak elleni mérkőzés zárt kapus lesz, ám a szurkolók mégsem maradnak le a történésekről, ugyanis a klub YouTube-csatornája élőben közvetíti a találkozót.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában