DVSC

2020.06.22. 14:38

A Loki belekapaszkodott az utolsó szalmaszálba

Varga Kevin szerint jót tett a győzelem a csapat önbizalmának.

Fotó: Napló-archív

Mint ismeretes, az OTP Bank Liga harmincegyedik fordulójában a DVSC 4-0-ra győzedelmeskedett a DVTK felett. A fölényes sikerről és a végjátékról a találkozón két gólpasszt jegyző Varga Kevin beszélt a Hajdú-bihari Naplónak.

Korai gólok

A Loki középpályása szerint megnyugvást jelentett számukra a gyorsan szerzett két találat. – Fontos volt, hogy az elején megszereztük a vezetést, és szinte egyből rá tudtuk rúgni a második gólt, ami magabiztosságot adott a csapatnak. A két gyors találat után is kezünkben tartottuk a mérkőzést, az előny tudatában nem akartunk kitámadni, visszább húzódtunk. Lezártuk a területeket, így az ellenfél nem tudott helyzeteket kialakítani, gyors szélsőink miatt pedig jól kontráztunk. A szünet előtt megrúgtuk a harmadikat is, így kellő előnnyel várhattuk a második játékrészt. Azzal a nem titkolt szándékkal jöttünk ki a szünetről, hogy egy újabb találattal bebiztosíthatjuk a győzelmet. Az is fontos volt, hogy ne kapjunk gólt, hiszen azzal a diósgyőriek visszajöttek volna a meccsbe. Mostanában nem igazán jutott ki nekünk a sikerből, így nagyon örültünk minden megszerzett gólnak. Mindenkinek kellett ez a győzelem, az utolsó szalmaszálba kapaszkodtunk. A DVTK fáradtabbnak tűnt, és a bronzéremre sem esélyesek már, így nem volt nagy tétje a meccsüknek. Számunkra viszont ez egy önbizalomnövelő diadal volt – emelte ki Varga Kevin.

Számít a tekintély

A fiatal szélső a régi-új vezetőedző, Kondás Elemér visszatérésére is kitért. – Úgy gondolom, hogy ennyi idő alatt a szakmai dolgokban túl nagy változtatást nem lehet eszközölni, nem is ezt hozta el elsősorban Eli bá. Neki Debrecenben óriási tekintélye van, nagyon sok játékos – köztük én is – akkor kopogtattunk az első csapat ajtaján, amikor bajnoki aranyakat nyert az alakulattal. A legjobb értelemben vett harsány edző, és nekünk most éppen erre van szükségünk. Ha kell, felemeli a hangját, motiválja a játékosokat, és a jelenléte – illetve az a tisztelet, ami övezi őt – hatalmas segítség most a csapatnak. A futballtudásunk nem változott a tavalyi évhez képest, morálisan azonban lent voltunk, ezért abban támogat minket leginkább a mester, hogy az önbizalmunk megerősödjön – hangsúlyozta Varga Kevin.

Csak magukban bízhatnak

A Loki játékosa szerint legfőképpen a saját eredményességükben kell bízniuk. – A végelszámolás kapcsán hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem figyeljük a riválisok eredményeit. Ettől függetlenül számunkra a saját teljesítményünk kell, hogy a legfontosabb legyen. Természetesen örülünk, hogy látványos győzelmet arattunk a DVTK ellen, de ott sem a mutatott játék volt a fontos, hanem maga a győzelem, hiszen az utolsó esélyünkbe kapaszkodtunk. Amennyiben a maradék két mérkőzésünkön hat pontot szerzünk, bennmaradhatunk – mondta a középpályás.

A Lokinak nem lesz egyszerű kivívnia a bennmaradást.

A következő fordulóban az Európa Liga selejtezőért küzdő Mezőkövesd otthonába látogat a csapat, az utolsó meccsét pedig a szintén kiesés elkerüléséért küzdő Pakssal vívja majd. Matematikailag a Diósgyőr és a Honvéd is kieshet még, ám erre minimális az esély. A nyolcadik helyezett Kisvárda azonban már egyértelműen a veszélyeztetett csapatok közé tartozik: harmincnyolc pontosként a dobogóért küzdő Puskás Akadémiát fogadják, majd Miskolcra látogatnak. A harminchét pontos Újpest és Paks szintén izgulhat: előbbi helyzetét a jó formában lévő ZTE és a biztosan búcsúzó Kaposvár, utóbbiét a DVTK és a Loki nehezítheti meg. Varga Kevin izgalmas végjátékra számít. – A szerdai találkozónk során mindkét fél nagy teherrel a vállán fog futballozni. A Mezőkövesd a Fehérvár elleni győzelem után jó passzban fogad majd minket, mi pedig szintén győzelemmel a hátunk mögött várjuk az összecsapást. A saját kezünkben van a helyzetünk, az lenne a legjobb, ha nyerni tudnánk. Kettő ponton belül kell tartani a Paksot, legalább olyan eredményt kell elérni, amilyet ők elérnek szerdán, hétvégén pedig a győzelemért menni, ki-ki csatában ellenük – emelte ki a játékos.

Péter Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában