triatlon

2020.01.05. 19:38

Eljutott a Bundesligáig a cívisvárosi sportoló

A DSC-SI triatlonistája, Arany Attila előtt nagy célok lebegnek.

Fotó: Arany Attila

Sikeres esztendőt zárt a debreceni U23-as korosztályú triatlonista. Arany Attila mesélt az óévről, és elárulta az újévi terveit is.

– Nagy várakozással és izgalommal tekintettem a múlt szezon elé, mivel egy hosszú sérülés és betegségsorozat miatt a 2018-as versenyévadom teljesen elveszett – emlékezett Arany Attila erre a nehéz időszakra.

– Júniusban, a bajai sprinttávú országos bajnokságon még kiütközött a másfél év kihagyásom. Taktikai szempontból sokat hibáztam, ami miatt a korcsoportomban csak a 6. helyet tudtam megszerezni – mondta el a Debreceni Egyetem gyógytornász szakos hallgatója.

Aquatlonos sikerek

– Július elején Marosvásárhelyen az Aquatlon Európa-bajnokságon ki szerettem volna köszörülni a csorbát. Nagyon erős mezőny gyűlt össze. Nehezítette a versenyt, hogy ugyanazon futamban indították a felnőtt, a junior és az én korcsoportomat is. Végül pályafutásom eddigi legjobb futásával U23-ban az Eb-negyedik, az elit versenyben a 8. helyet szereztem meg, úgy, hogy megelőztem az előző évi felnőtt Európa-bajnokot – mondta a sportoló. A Debreceni Sportcentrum aquatlon specialista triatlonistája nem sokat pihenhetett az Eb után.

Az egyetem is fontos

– Két nappal a romániai verseny után már Balassagyarmaton ugrottam vízbe az Aquatlon Országos Bajnokságon, ahol megszereztem első felnőtt ob-címemet az U23-as győzelemmel együtt. Egy kisebb alapozással készültem tovább az első olimpiai távú triatlon versenyemre – számolt be a tehetséges sportoló az 1500 m úszásból, 40 km kerékpározásból és 10 km futásból álló versenyről. – A tatai országos bajnokság legizgalmasabb része az volt számomra, hogy tiltotta a versenyszabály a kerékpározás során a „bolyozást”. Bonyolította a helyzetet, hogy az úszás alatt lerúgták rólam az időmérő chipemet, ami helyett a futás előtt a depóban egy újat kellett magamra tenni. Végül a 700 fős mezőnyben korcsoportom 2. helyezését, abszolútban pedig a 4. helyet értem el.

A sportoló a 2020-as terveiről is beszélt. – Szeretnék idehaza a legjobbak között végezni a korcsoportomban, de a felnőttek között is komoly eredmények megszerzésére készülök. A sport mellett nagyon fontos a számomra az egyetem is. Idén Kecskeméten rendezik az Egyetemi Triatlon Világbajnokságot, az Eb mellett a szezon egyik fő versenye lehet számomra ez. Először is szeretnék bekerülni a magyar csapatba, majd önmagamból a maximumot kihozva sikeresen szerepelni. Óriási lehetőség számomra, hogy a világ egyik legerősebb triatlonbajnokságában, a német Bundesligában is kipróbálhatom magam. A DSW Darmstadt csapatában indulhatok, ahol világsztár triatlonisták küzdenek meg egymással a helyezésekért. Szeretnék itt is minél többet tanulni és fejlődni.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában