futsal

2019.10.14. 12:44

MVFC: kamatozhat a BL-kaland

Bár nem sikerült továbbjutni a csoportból, az MVFC kapusa szerint hasznos lehet számukra a Bajnokok Ligája.

20191009 Berettyóújfalu fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló VFC Berettyóújfalu–SC KPRF EL futsal mérkőzés Berettyóújfaluban, a Pálfi István Rendezvénycsarnokban. képen: Mezei #13 Keoma Salotti #14

Fotó: Matey István

Három találkozót vívott a múlt héten az MVFC Berettyóújfalu a Bajnokok Ligája csoportkörében, a hazai rendezésű eseményen nem tudott pontot szerezni a piros-fehér alakulat, így búcsúzott a sorozattól.

Az újfaluiak a spanyol ElPozo Murciától 5–0-ra, az orosz KPRF-től 5–1-re, pénteken pedig a kazah Kajrattól 3–0-ra kaptak ki. Ennek ellenére a Pálfi István Rendezvénycsarnok közönsége egyetértett abban, hogy a Berettyóban az egyik legjobb teljesítményt a kapus Mezei Dávid nyújtotta a csoportmeccsek során.

Magas szinten játszottak

– Három nagyon magas szinten futsalozó gárda ellen játszottunk – kezdte mondandóját a cerberus. – Ezt figyelembe véve is mindannyian igyekeztünk kihozni magunkból a maximumot egyénileg, és csapatként is. Ez sajnos csupán ennyire volt elég. Valahol mégis elégedett vagyok, én is hasznos tapasztalatokkal gazdagodtam, amely elősegítheti a fejlődésemet. Úgy vélem, az egész csapat előre tud lépni a Bajnokok Ligájában szerzett élmények által, és ez sokat segíthet számunkra a jövőben – jelentette ki a Naplónak Mezei.

A kapustól megkérdeztük, miben látta a legfőbb különbséget az ellenfelek javára.

– Egyénileg és taktikailag is előrébb járnak nálunk. Nagyon sok hasonló képességű, és magas nívót képviselő játékosuk van a keretben, ezért egy-egy meccset végig kiemelkedő koncentrációval tudnak játszani – vélekedett a játékos, aki szerint szerdán este, az oroszok elleni összecsapáson volt a legnagyobb esélyük a bravúrra.

Kijött a fáradtság

– A legjobban a KPRF ellen játszottunk. Ott a végén az öt a négy elleni játék miatt nagyobb különbség alakult ki a két együttes között, de azon a meccsen a támadójátékunk jobb volt, de sajnos abból sem jöttünk ki jól. Ennek következtében utolsó esélyként maradt a pénteki találkozó a Kajrat ellen, de azon a mérkőzésen már eléggé fáradtak voltunk, így ott is elmaradt az áhított győzelem. Természetesen nekünk is a továbbjutás volt a célunk, tisztában voltunk vele, hogy a Kajrat legutóbb döntőt játszott a BL-ben a Sportinggal, úgyhogy tudtuk, mire számíthatunk. Megpróbáltuk a legjobbunkat nyújtani, ez most csak ennyire volt elég – fogalmazott Mezei Dávid, aki a hazai porondon kitűzött céljaikról is beszélt.

„Szeretnénk újra bajnokságot nyerni és a Magyar Kupában is az aranyérmet akarjuk megszerezni. Mostantól csak erre koncentrálunk és mindent megteszünk, hogy valóra váljanak az álmaink”

– nyilatkozta a Berettyóújfalu hálóőre.

Az MVFC szerdán ismét pályára lép, akkor az NB I.ben a Nyírgyulaj vendége lesz 18 órától.

TN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában