DSZC-Eötvös DSE

2019.10.29. 20:20

Magasabban jegyzett riválisok ellen is van keresnivalójuk a debreceni röpiseknek

Egy játszmában tudta megszorítani a listavezetőt az Eötvös DSE.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

Lejátszotta második NB I.-es bajnoki mérkőzését is a DSZC-Eötvös DSE röplabdacsapata. Ezúttal az a Székesfehérvári MÁV Előre-Bericap volt az ellenfél, amely az NB I. listavezetője. Keretében több tehetséges utánpótlás-válogatott játékoson kívül amerikai és mexikói idegenlégiós is játszik, utóbbi, Ivone Martinez Villareal a felnőtt mexikói női röplabda-válogatott feladója. A hazaiaknál három középiskolás volt a kezdőcsapatban: Szilágyi Csenge, Kozma Kitti és Pálfi Kitti, de a többiek közül is csak ketten haladták meg kicsivel a 20 éves kort.

Az ellenfél 35 perces késéssel érkezett meg a mérkőzésre, de így is izgalmas összecsapást vívtak a felek. Az első és a harmadik játszmában végig a MÁV Előre akarata érvényesült. A második játsz­mában ismét megmutatták a debreceniek, hogy magasabban jegyzett ellenfelekkel szemben is van keresnivalójuk. Többször vezettek ebben a játékrészben (4:1, 14:8, 17:12), végül 22 pontig jutottak. Szombathy András alakulata végül 3:0-ra kapott ki. Az Eötvös szombaton Balatonfüreden játszik.

 

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában