Nem várt vereség

2019.05.06. 11:31

Saját dolgát nehezítette meg a Loki

A DVSC meglepő vereséget szenvedett szombaton hazai pályán, a Fradi ellen kellene javítania.

Fotó: Kovács Péter

A debreceni szurkolók közül biztosan nem sokan számítottak arra, ami a Nagyerdei Stadionban történt a hétvégén: a kiesőjelölt Kisvárda a Loki vezető góljára három találattal válaszolt, és legyőzte a bronzéremért küzdő házigazdákat. A vendégek ezzel léptek egy nagyot a bennmaradás felé, Herczeg András alakulata pedig nem tudott élni a lehetőséggel, hogy kicsit meglógjon a vereséget szenvedő Újpesttől, illetve a döntetlent játszó Budapest Honvédtól. Ennek ellenére a DVSC továbbra is a harmadik helyen áll a tabellán.

Nem erre készültek

– Jól kezdtük a mérkőzést, az elején Szécsi Márk révén kapufáig jutottunk, és nem számítottam rá, hogy így sül el ez a meccs – mondta a hajdúságiak csatára, Takács Tamás. – Aztán a félidő előtt nem sokkal Márk lőtt egy nagyon szép gólt, amivel megszereztük a vezetést. Én a szünetben lejöttem, és nagyon rossz volt kívülről nézni, hogy a kisvárdaiak megfordítják a találkozót. Véleményem szerint az 55. percben ellenünk befújt és értékesített tizenegyes megfogta a csapatot, utána már bárhogyan is próbálkoztunk kicsikarni a győzelmet, semmi sem jött össze, a vendégek pedig eldöntötték a három pont sorsát. Nem erre készültünk, ezt sajnos mi rontottuk el, éppen ezért nekünk is kell helyrehoznunk. Pedig a két riválisunk olyan eredményt ért el, ami nekünk kedvezett, de nem tudtunk élni a kínálkozó lehetőséggel, amit nagyon sajnálunk.

„Magunknak tettük nehézzé a helyzetünket”

– fogalmazott a támadó.

Bravúr kell

A vereség azt is jelenti, hogy a lokistáknak szombaton mindenképpen döntetlent vagy győzelmet kell elérniük a Ferencváros otthonában, aztán pedig a Paks utazik Debrecenbe. Az Újpest a Puskás Akadémiát fogadja, majd Diósgyőrben lép pályára, míg a kispestiek a DVTK-val játszanak otthon, és az MTK-val idegenben. Papíron tehát könnyebb sorsolása van a két fővárosi gárdának.

„Most már mindenképpen bravúrra lesz szükségünk a bajnok FTC stadionjában”

– vélekedett Takács. – Noha ebben a pontvadászatban egy döntetlent és egy győzelmet értünk el a zöld-fehérek ellen, nagyon nehéz dolgunk lesz szombaton, hiszen a Fradi nem sok pontot hullajtott el hazai környezetben. Nem tudom, a már aranyérmes Ferencváros milyen összeállításban lép pályára ellenünk, de mindegy is, mert a keretüket kiváló futballisták alkotják. Igyekszünk minél jobban felkészülni belőlük, és jó eredményt elérni a Groupama Arénában.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában