Fellépés

2024.04.03. 08:01

Chicagóban mutatják be Zombola Péter debreceni professzor új kamaraoperáját

Haon.hu

Zombola Péter, a Debreceni Egyetem tanára, zeneszerző

Forrás: Zombola Péter-archív

Péntek este A chicagói Jarvis Opera Hall-ban mutatják be Zombola Péter Erkel- és Bartók-Pásztory-díjas zeneszerző, egyetemi professzor Aldegunda című új kamaraoperáját - közölte portálunkkal maga a zeneszerző. 

Mint írta, néhány nappal később, április 8-án, a Prairie State College-ban is bemutatkozó darab főszerepét Vizin Viktória mezzoszoprán énekli. A neoklasszikus és minimalista stílusjegyeket egyesítő darab a rákbetegséggel küzdő ember mentális-érzelmi útját tárja a közönség elé, bemutatva a magány igazi mélységét és intimitását. 

Az egyfelvonásos operadráma egy belga szentéletű asszony, Aldegunda után kapta a címét, aki életében sokat tett a mellrákkal küzdő nőtársaiért. Az egyéni tapasztalatok nyomában járva a néző bár végig bizonytalanságban marad, mégis a gyógyulási folyamatban megnyilvánuló pillanatnyi remény felemelő érzésével távozik. A librettó Vizin Viktória munkája, a zenei anyagot pedig Zombola Péter jegyzi. 

A koreográfiát Lin Batseva Kahn készítette, aki maga is feltűnik a színpadon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában