Advent

2023.12.19. 17:53

Találkozás a jászolnál! - élőszereplős betlehem lesz az Emlékkertben

Három napon keresztül a Nagytemplom mögött felállított jászolban jeleníti meg a karácsonyi történetet a Missio ad gentes közösség. Az esemény részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be december 19-én.

Kosztin Éva

A részletekről kedden számoltak be

Forrás: Kiss Annamarie

– A Debreceni Adventtel kapcsolatban mindig elmondjuk, hogy ez több a vásári forgatagnál és a szépen kivilágított bódéknál, nekünk fontos, hogy ne csak a terített asztallal és a karácsonyfával, hanem a szívünkkel és a lelkünkkel is készüljünk az ünnepekre – fogalmazta meg Puskás István, Debrecen alpolgármestere. Elmondta, idén az ünnepi ráhangolódás egyik eleme egy itáliai tradíció is lesz, a 800 éves múltra visszatekintő élő betlehemezés, amit egy Debrecenben élő olasz család kezdeményezésére szerveznek.

Mária, József, a pásztorok, a római katonák és az angyalok szerepében a Missio ad gentes közösség tagjait láthatjuk, legfiatalabb tagjuk alakítja a kis Jézust. Az érdeklődők december 20-tól három napon keresztül karácsonyi dallamok kíséretében beszélgethetnek a szereplőkkel és találkozhatnak a jászol körül tanyázó állatokkal, hogy részeseivé váljanak a több mint 2000 éves történetnek.

Nem műsort adnak

Az ötletgazda Roberto Mattina, a római katolikus Missio ad gentes közösség tagja fontosnak tartotta kiemelni, hogy ők nem műsort adnak. – Az élő betlehemezés lényege, hogy személyesen tapasztalhatjuk meg, milyen volt a kis Jézusnak a születésekor – emelte ki. –Hideg lesz – vetítette előre, hogy mire számíthatnak a látogatók, de hozzátette, hideg volt a jászolban is. – Szegény volt a család, itt sem lesz semmi fényűzés, csak a bárányok és a szamár. Jézus újra eljön közénk, ez a legfontosabb – jelentette ki.

Mint megtudtuk, december 20-án ezzel még nem lesz vége az adventi programoknak, aznap a DMJV Családsegítő és Gyermekjóléti Központja több események is otthont ad. Orosz Ibolya Aurélia, az intézmény vezetője ismertette a programokat.

Reggel 10 órakor érkezik hozzájuk a betlehemi láng, amit a történelmi egyházak képviselőivel együtt várnak, ezt követően indul útjának az úgynevezett mobil betlehem, Böjte Csaba Összetartozás elnevezésű karavánja. Játékos foglalkozásokkal is készülnek, egészen délután 3-ig várják a gyerekes családokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában