Elszabadult indulatok

2024.04.29. 14:30

Debrecenben felel tettéért az élettársát bántalmazó rendvédelmi dolgozó

Az egyenruhás férfi ittas állapotban bántalmazta a fiatal nőt, még azután is hogy földre került.

Haon.hu

Először csak trágár szavakkal szidalmazta

Forrás: Illusztráció/MW-archív

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt rendelt el nyomozást egy egyenruhás ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint egy rendvédelmi dolgozó 2022 augusztusában egy Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei település pincesorán együtt szórakozott élettársával és szüleivel – olvasható az ügyészség honlapján.

Az esemény napján, hajnalban az egyenruhás és az édesapja átmentek egy szórakozóhelyre, ahová rövid idő elteltével a két nő is követte őket, akik figyelmeztették a biztonsági személyzetet, hogy onnan a két férfit korábban már kitiltották. Miután a biztonságiak távozásra szólították fel a férfiakat, mind a négyen elhagyták a borozót és a közelben parkoló autójukhoz mentek, hogy haza induljanak.

A szórakozóhelyen történtek miatt a rendvédelmi dolgozó – előzetes szóváltást követően – trágár szavakkal szidalmazta élettársát, aki erre közölte, hogy nem megy haza a férfival és visszaindult a borozó felé. A megalapozott gyanú szerint ettől az ittas állapotban lévő egyenruhás feldühödött, a fiatal nő után futott, majd amikor utolérte, nekifutásból nagy erővel a tarkóján megütötte, a hajánál megragadva a földre rántotta, majd a földön fekvő sértettet tovább bántalmazta.

A férfi amellett, hogy cselekményével  könnyű testi sértést követett el, olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást is tanúsított, amely alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, így magatartását garázdaság bűncselekményeként is értékelik.

A nyomozó ügyészségen gyanúsítottként kihallgatott férfi beismerte a bűncselekmények elkövetését.

 

Élő közvetítésünket lejjebb görgetve olvashatják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában