Értékes ajándék

2023.11.25. 10:55

Japán nyelvű gyűjteményt adományozott a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára

A négyezerötszáz dokumentumból álló gyűjteménnyel a fővárosi intézmény japán nyelvi képzését támogatja a DEENK.

Haon.hu

Rengeteg dobozt töltöttek meg a dokumentumok

Forrás: unideb.hu

A könyvek az 1980-as évek végén kerültek Debrecenbe, 2019-ben vette át őket a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára a BTK Általános és Alkalmazott Nyelvészeti Tanszékétől, ahol egy japán nemzetiségű lektor gondozta a gyűjteményt - írja az unideb.hu.

Az értékes könyvek költöztetése a napokban fejeződött be, így a dokumentumokat hamarosan elhelyezhetik a fővárosi egyetemen. Az adománycsomag japán nyelvű szépirodalmat, lexikonokat, enciklopédiákat és magazinokat egyaránt tartalmaz.

Az elmúlt években a DEENK kereste annak lehetőségét, hogy a köteteket olyan intézménynek ajánlhassa fel, ahol a japán nyelvi képzés jelentősége indokolhatja a gyűjtemény további fejlesztését, gondozását.  

– A japán nyelvi képzésben nagy segítség minden segédanyag, mert ezeket nagyon nehéz beszerezni, főként az eredeti nyomtatott dokumentumokat, értékes irodalmat, szépirodalmi klasszikusokat, éppen ezért nagyon örültek a Károli Gáspár Református Egyetem részéről a felajánlásnak – mondta a hirek.unideb.hu-nak Takácsné Bubnó Katalin, a DEENK Gyarapítási Osztályának vezetője.

A fővárosi egyetemen a japán szakos hallgatók és az oktatók is használni fogják a gyűjteményt.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában