Itt a friss album!

2023.11.06. 11:24

Zenész barátok és kollégák működtek közre a debreceni zenekar új lemezén

A Nyughatatlant nemsokára Debrecenben is hallhatjuk.

Haon.hu

Tavaly októberben három díjjal és egy új albummal érkezett haza a Nyughatatlan Amerikából, hatodik angol nyelvű lemezüket a texasi Rosewood stúdióban fejezték be. A Haonnal most közölték,

idén egy magyar nyelvű válogatáslemezzel ajándékozták meg a közönségüket: az albumon három új dal, és tizenegy már korábban megjelent saját szerzeményük átdolgozása található.

A lemezen olyan előadók és zenekarok működnek közre, mint a debreceni Bordó Sárkány, Bényei Tamás (Hot Jazz Band), a Napfonat zenekar, Sam Mckenzie (Paddy And The Rats), Király Zoltán (VHK), a Karavan Familia, Nagy Ádám (Roy és Ádám) és Légrády Péter (100 Folk Celsius).

– Annak ellenére, hogy a CD-vásárlás kezd kimenni a divatból, a koncertek után a közönségünk keresi a régi magyar nyelvű lemezeinket, viszont ezek már elfogytak, nem történt utángyártás így ezek már nem kaphatók. Innen jött az ötlet, hogy kiadunk egy válogatáslemezt, majd ezt továbbgondolva született meg a végső koncepció, hogy közreműködő művészekkel és zenekarokkal együtt készítünk egy új albumot – mondta Kovács Kornél énekes-gitáros, dalszerző. Mint megosztotta, a legtöbb esetben a már megírt hegedű- vagy énekszólamokat használtuk, de a Napfonat acapella zenekarral teljesen új kórust kapott a „Bárhol lehetnék” daluk.

A Nyughatatlan zenekar
A Nyughatatlan zenekar
Forrás: Nyughatatlan

– Vagy egy másik érdekes példa volt, hogy együtt turnéztunk a Fonogram-díjas Hot Jazz Band zenekarral, és felkértük Bényei Tamást, aki egy gyönyörű trombitaszólamot írt az egyik új dalra, melynek címe Éjszaka van – tudatta a zenész.

A zenekar november 10-én pénteken a Nagyerdei Víztoronyban ad koncertet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában