Kiállítás

2023.08.18. 17:22

Kiállítás nyílt Nádudvaron, a művész egzotikus helyekre kalauzol motívumaival

Marján László

Forrás: Marján László

„KEREKART – a pontfestés világa” címmel nyílt kiállítás augusztus 16-án a Nádudvari Kincsesházban. A pontfestő technikát alkalmazó helytörténeti tárlat Kerti Renáta, a debreceni Szent László Gimnázium tanárának alkotásaiból készült. Az alkotó szerint műveiben ausztrál őslakosok motívumaival, illetve indiai mandala elemekkel is találkozhatunk.

nadudvar-pontfestes-kerekart
A megnyitón Kerti Renáta köszöntötte a vendégeket
Forrás: Marján László

Az eseményen Maczik Erika, a város polgármestere, Ludmanné Papp Ilona, a gyűjteménynek otthont adó Kincsesház intézményvezetője, Kerti Józsefné, a piktor édesanyja, illetve Kerti Renáta  pontfestőművész köszöntötte a megjelenteket. A nyitóünnepségen elhangzott, hogy az édesanya – aki elfogultan büszke lánya munkásságára – tanácsára „hozta haza” Nádudvarra első kiállítását.

nadudvar-pontfestes-kerekart
Forrás: Marján László

Maczik Erika, a település vezetője és Kerti Renáta az általános iskolában évfolyamtársak voltak, azóta figyelemmel kísérik egymás életútját. A közösségi hálón találkozott Renáta műveivel, közben elmondása szerint a lázadás mint fogalom jutott eszébe. Véleménye szerint rohanó világunkban maximális pontosságot igénylő alkotótechnika csak akkor működhet, ha készítője tudatosan kiszakad a hétköznapi miliőből, szinte fellázad a rohanás ellen.

A tárlat október 27-ig látható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában