Előadás

2023.06.13. 21:26

Carmina Burana: látványból nem volt hiány a Főnixben - fotókkal

Forrás: Czinege Melinda

„Világi dalok szólóénekesekre és kórusokra, hangszerkísérettel és mágikus képekkel” – így álmodta meg Carl Orff szcenikus kantátáját, a zenetörténet egyik legismertebb és legnépszerűbb művét - olvasható a Kodály Filharmónia honlapján. Az előadást kedden Debrecenben, a Főnix Arénában mutatták be.

A Kodály Filharmonikusok és Kodály Kórus koncertje közben egyedi kortárs mozgásszínházi látvány tárult a közönség elé. Mint írják, a Carmina Burana életigenlő üzenete átüt a dramatikus történetmesélés szövetén, és groteszk humorú, komikus elemek, valamint lírai hangvételű etűdök színesítették Kovács Gergely Csanád táncművész igéző koreográfiáját, melybe szervesen illeszkedtek a cirkuszi számok. Az összképet háttérvetítések tették teljessé.

Az előadásban közreműködött: Rendes Ágnes, Szerekován János, Kendi Lajos – ének / Kodály Filharmonikusok / Kodály Kórus (karigazgató Kocsis-Holper Zoltán) / Csokonai Nemzeti Színház Énekkara / Lautitia Gyermekkar/ Talamba Ütőegyüttes / Madách Táncstúdió növendékei / Fővárosi Nagycirkusz művészei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában