Színház

2023.05.10. 15:36

A Csokonai Színház operatagozatának fiatal művészei vendégeskedtek Nagyváradon

Forrás: Csokonai Színház

Festum Varadinum keretében adták elő Rossini Kis ünnepi mise című hálaadó imádságát Ács János vezényletével a Csokonai Színház művészei tegnap Nagyváradon, számolt be a színház közleményben.

„Istenem, Uram! Íme itt e kis, szegény mise. Szent zenét komponáltam? Vagy inkább szentségtörő művet alkottam? Jól tudod, én az opera buffa-ért jöttem a világra” – olvasható a Petite Messe Solennelle szerzői kéziratán, s érdekessége e darabnak, hogy több mint 34 év választja el az utolsó Rossini-operától. A kompozíciót a Csokonai Színház operatagozatának ifjú művészei adták elő: Rendes Ágnes, Donkó Annamária, Balog Emőke, Törő Krisztina, Repka Sára, Herczegfalvi Zsanett, Grega Csaba, Piskóti András, Balog József, Antóni Norbert, Udvarhelyi Péter, Andrássy György. Szólót énekelt: Nagy Kíra, Janovicz Zsófia, Kovács Gábor, Donkó Imre.

A Festum Varadinum az elő- és utórendezvényekkel együtt közel egy hónapon át tart Nagyváradon, és több mint 200 programot kínál. Debrecen 14 programmal csatlakozott a rendezvényhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában