Születésnap

2023.04.18. 15:32

Ötvenéves lett a csodaszép debreceni színésznő

Schell Judit

Forrás: MW-archív

Április 16-án ünnepelte 50. születésnapját Schell Judit Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész - írta meg a szinhaz.online.

Schell Judit a Színművészeti Főiskola elvégzése után, 1995-ben a budapesti Radnóti Miklós Színházhoz szerződött.
„Már majdnem elvesztem, az osztálytársaim közül mindenkinek volt szerződése, kivéve engem. Horvai Pista bácsi, az osztályfőnököm ajánlott Bálint Andrásnak, ő megnézett, és rögtön igent mondott. Elmondta, hogy a Radnóti egy kis színház, kis társulattal, ahol az emberek nem maradnak sokáig. Hogy a kezdők általában ugródeszkának tekintik, a nagyok pedig szívesen térnek vissza a családias közege, a színház intimitása miatt” – emlékezett vissza a kezdetekre.

A főiskola után a Radnóti Miklós Színház művészeként kezdte a pályát, ahol 8 évet töltött el. 2003-ban a Nemzeti Színházhoz szerződött. 2012-től a Thália Színház tagja, 2018-2021 között a színház művészeti vezetője volt. Jelenleg az Örkény Színházban és a 6színben is játszik.

A nagyközönség a debreceni születésű színésznőt a Szomszédok című tévésorozatban ismerte meg, ám emellett több játékfilmben is szerepelt. Láthattuk az Életképek, a Csak színház és más semmi, a Terápia sorozatokban, a Sorstalanság, a Brazilok, a Csak szex és más semmi, a Post Mortem filmekben.

Az RTL Zámbó Jimmyről szóló A Király sorozatában Edit asszonyt alakítja, valamint a most mozikba került Műanyag égbolt című animációs sci-fiben is szerepel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában