Március 15.

2023.03.14. 20:56

Felemelő műsorral és díjátadóval ünnepeltek Hajdúsámsonban

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 4. évfolyamos tanulói, valamint a művészeti tagozat növendékei és pedagógusai színvonalas ünnepséggel emlékeztek az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseire.

Forrás: Dandé Melinda

A megemlékezésen köszöntőt mondott Antal Szabolcs polgármester, aki kiemelte, hogy ez az a nap, amelyre minden magyar büszke lehet, határon innen is túl. Büszke lehet, mert a márciusi ifjak példaértékű cselekedetet hajtottak végre, amikor szembeszálltak az elnyomó hatalommal. Az ország népe egy emberként fogott össze függetlensége és szabadsága érdekében.

Az ünnepséget megtisztelte ünnepi beszédével Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Vármegyei Önkormányzat alelnöke, aki hangsúlyozta a márciusi ifjak, köztük különösképpen Petőfi Sándor példaértékű tetteit.

Hajdúsámson is méltóképpen emlékezik meg Petőfi Sándor születésének kétszázadik évfordulójára a Petőfi 200 programsorozat keretében. A gyerekeknek meghirdetett rajzpályázatra 48 alkotás érkezett a költő bármely művéhez kapcsolódóan, a résztvevők a díjakat és ajándékokat a rendezvényen vehették át.

Dandé Melinda

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában