Himnusz 200

2023.01.24. 10:31

Koccintással ért véget a magyar kultúra ünnepe Hosszúpályiban

A hosszúpályi ünnepséggel a magyar kultúra gazdag örökségére hívták fel a figyelmet

Forrás: hbmo.hu

Színvonalas ünnepség keretében emlékezett a Himnusz megírásának 200. évfordulójáról a vármegye önkormányzata. Az eseményt, amellyel a magyar kultúra gazdag örökségére hívták fel a figyelmet, január 23-án tartották a hosszúpályi Bormúzeumban. Nyitányként levetítették a vármegye önkormányzata és az Országos Széchényi Könyvtár együttműködésében külön erre az alkalomra készített kisfilmet a Himnuszról. 

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő
Forrás: hbmo.hu

Zara András polgármester, dr. Vitányi István országgyűlési képviselő és Bulcsu László alelnök ünnepi beszéde után „Ady est” címmel zenés, verses ünnepi műsor következett Ady Endre műveiből, hiszen a költő életében is meghatározó volt az Érmellék – a határon túli Érmindszenten született. 

Zara András polgármester és a díjazott Szatmáriné Tóth Szilvia
Forrás: hbmo.hu

Az ünnepség keretében átadták a település Pro Culture Díját is, melyet idén Szatmáriné Tóth Szilvia iskolaigazgató kapott a kulturális örökség megőrzése és átadása kapcsán a helyi, közösségi szinten végzett áldozatos, felelősségteljes munkájáért.

Az esemény végén borkóstolón is részt vehettek az érdeklődők.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában