Fesztivál az Apolloban

2023.01.12. 15:34

A Veszélyes lehet a fagyi „ikerpárja” is elkíséri a filmet Debrecenbe

A hazai filmgyártás érlelte, az Apollo Mozi szüretelte, a nézők élvezhetik az esszenciát.

Fejér Tamás (balról), Stork Natasa és Tiszeker Dániel a csütörtöki programismertető sajtótájékoztatón

Forrás: Molnár Péter

A kiengedések hangja a visszafojtott lélegzet után és a moziteremnyi közös kacaj, amely utánozhatatlan élménnyé teszi a filmszínházi látogatást. Erre invitálnak Debrecenben egy tematikus filmfesztivál alkalmával a 7. Magyar Filmszüret szervezői január 26. és február 4. között.

Mint arról csütörtökön a 110 éves Apollo Mozi vezetője, Fejér Tamás beszámolt, a 2022-es év legjobb hazai mozifilmjeit vetítik majd, összesen harminchármat. Műsoron lesz a legnézettebbek közül Az unoka, a Kilakoltatás és a Játszma. A múlt év filmipari termésére való visszatekintés mellett, a hagyományokhoz hűen, több film is a debreceni rendezvényen debütál: premier előtt láthatják az érdeklődők Az almafavirága, a 129 és a Hat hét című alkotásokat.

Ez utóbbit az esemény egyik fővédnöke, Tiszeker Dániel rendező kiemelte a csütörtöki sajtótájékoztatón. Ajánlásából kiderült, hogy a vásznon azt a kétségekkel teli hat hetet kísérhetjük végig, amely a magyar törvények szerint lehetőséget ad az újszülöttjét örökbeadó nőnek arra, hogy meggondolja magát.

Az elmúlt év legnézettebb hazai filmjét, a nosztalgiázásra csábító Nyugati nyaralást is figyelmünkbe ajánlotta, annak rendezője, Tiszeker Dániel. A sajtóeseményen elmondta, különleges atmoszférája van a filmszínházaknak és semmihez sem fogható a termekben megélhető közösségi élmény. Az Apollo Mozit – melynek visszatérő vendége – az ország három legjobbja közé sorolta e szempontok mentén.

A tíz plusz egy napos „szüret” számos közönségtalálkozóval kecsegtet: többek között Földes László Hobo, Kulka János és Thuróczy Szabolcs mesél majd az alkotói folyamatról és felel a nézők kérdéseire.

Stork Natasa a legjobb színésznőnek járó díjat vehette át az alakításáért a New York-i Filmhéten
Forrás: Molnár Péter

Stork Natasa is elkíséri majd a Veszélyes lehet a fagyi című filmet, amelynek főszereplője, méghozzá duplán. Egy ikerpár mindkét tagját ő játssza Szilágyi Fanni rendezésében olyan hitelesen, hogy alakításáért a New York-i Filmhéten átvehette a legjobb színésznőnek járó díjat.

A művész a beharangozón úgy nyilatkozott: magánemberként is örömmel jár közönségtalálkozókra, hisz fantasztikus érzés, hogy azok az arcok, akiket bekeretezve látunk, egyszercsak megjelennek a térben. Ő a Larry című filmet helyezte reflektorfénybe ezen a tájékoztatón.

Bernáth Szilárd bemutatkozó rendezése, Vilmányi Benettel és Thuróczy Szabolccsal a főszerepben, bemutatja a rapzene dadogást is leküzdő, felszabadító erejét.

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában