A magyar kultúra napja

2023.01.24. 12:17

Kulturális tudásukról adtak számot a komádi diákok

A Közösségi Ház és Városi Könyvtár szellemi vetélkedőt szervezett a helyi általános iskolák felső tagozatos diákjainak.

Nyolc csapat vett részt a magyar kultúra napja alkalmából szervezett vetélkedőn Komádiban

Forrás: Rozsik Rita

A január 23-án tartott megmérettetésen összesen nyolc csapat vett részt, a diákok a magyar kultúrával kapcsolatos feladványokban mérték össze tudásukat. A vetélkedőt megelőző napokban a szervezők egy szöveges anyagot juttattak el a csapatok részére, amely segítette őket a felkészülésben. A feladatok között szerepelt többek között betűtésztás szókereső, kirakó és totó is, amelyekben híres magyar személyekkel, építményekkel, irodalmi művekkel találkozhattak a tanulók. 

Az első három helyezett csapat pizzautalványban és oklevélben részesült. A jó hangulatú vetélkedő végén minden résztvevőt emléklappal és csokoládéval jutalmaztak az intézmény munkatársai.

Eredmények

1. helyezett csapat tagjai: Vadász Barbara Zsanett 8.a, Vadász Sándor Krisztofer 7.a, Nagy Dzsenifer Enikő 8.a, Füleki Gyula Péter 8.a (Barsi Dénes Általános Iskola)

2. helyezett csapat tagjai: Balogh Benedek 6. o., Sin Petra 6. o., Nagy Attila 7. o, Pálfi Judit 7. o. (Sulyok István Református Általános Iskola)

3. helyezett csapat tagjai: Bujdosó Hanna 6. o., Tusz Gábor 6. o., Balogh Fanni 8. o., Kővári Laura 8. o. (Sulyok István Református Általános Iskola)

Rozsik Rita

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában