Viszlát a víztoronyban!

2022.12.16. 13:40

Klippel, koncerttel zárja az évet a debreceni Bordó Sárkány

Személyes élethelyzetekből merített új videóval jelentkezett a napokban a középkori rock’n’roll debreceni fenegyereke, a Bordó Sárkány.

A Bordó Sárkány együttes

Forrás: Bordó Sárkány-archív

Az év végéhez közeledve a Kettő21 című saját szerzeményhez készült, road movie stílusú klip anyaga az együttes idei Baltikum-turnéja alatt készült – tudatta a Haonnal Dickmann Roland zenekarvezető. Az új dalt Észtországban adtuk elő idén nyáron először, hatalmas sikerrel. A turnén Lettországban és Litvániában is fellépett a Sárkány – idézte fel a muzsikus.

Mint elmondta, az együttes egyébként a megalakulásától számítva tizenöt külföldi országban adott koncertet, és eddig négy nagylemeze jelent meg.  A zenész szerint az sem véletlen, hogy decemberben érkezett az új klip, egyfajta év végi összegzésképpen, mivel a Kettő 21 egyaránt tartalmazza a múltat, jelent és jövőt.

Forrás: Bordó Sárkány-archív


Sokan tudhatják, hogy a Bordó Sárkány középkori hangulatba ültetett dalai a mai kor világzenei hangzásvilágához igazodó, táncra perdítő, erőteljes dinamikai felfogásban szólalnak meg. Ez alól a Kettő21 sem kivétel, azonban érdekessége, hogy témáját tekintve az aktuális élethelyzetre reflektál, illetve egészen friss dallamszerkesztés hallható benne, ráadásul különleges hangszerek is megszólalnak alatta, mint például a mandocello és a lantgitár.

December 30-án a Nagyerdei Víztoronyban a Bordó Sárkány közös koncertet ad a Nyughatatlan zenekarral, melynek tagjai egy nagyszabású texasi turnéról érkeztek haza. Így a két, nemzetközileg is elismert zenekar  közös óévbúcsúztató koncertre készül Debrecenben.

SZD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában