Népszerűsítik az olvasást

2022.09.08. 16:50

Könyves pikniket tartottak a Debreceni Dózsa György Általános Iskolában

Forrás: Dózsa György Általános Iskola-archív

Szeptember 8-a 1965 óta az olvasás világnapja, célja, hogy az írás-olvasás készségének fontosságára hívja fel emberek figyelmét. Az olvasás nem csak a tanuláshoz szükséges, hanem kellemes időtöltés is: kikapcsolódás, amelynek során fejlődik az ember szókincse, memóriája, kreativitása - írja portálunkhoz eljuttatott közleményében a Debreceni Dózsa György Általános Iskola. Hozzátették, egyszerre hat a képzeletre és az érzelmekre is.

Ennek az ünnepélyes napnak az alkalmából a nyárias szeptemberi melegben könyves pikniket rendeztek az iskola tanulói és pedagógusai. A szabadtéri eseményen „terítékre kerültek” az iskolai könyvtár legnépszerűbb könyvei, a résztvevők részleteket olvastak egymásnak, olvasmányélményeikről beszélgettek és olvasnivalókat ajánlottak egymásnak. A Dózsa Iskola, amely A könyv barátai hálózat tagja, egyik fontos feladatának tekinti az olvasásnépszerűsítést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában