Viszlát jövőre!

2022.08.23. 22:10

A Nem élhetek muzsikaszó nélkül slágereivel búcsúzott a nagyerdei nyári színházi szezon

Az észak-alföldi régió legnagyobb szabadtéri teátrumában zömében teltházas előadásokon szórakozhatott a publikum.

Forrás: Czinege Melinda

A Zenthe Ferenc Színház zenés vígjátékával, a Nem élhetek muzsikaszó nélkül című produkcióval zárult kedden a Nagyerdei Szabadtéri Játékok 2022-es programsorozata.

Az észak-alföldi régió legnagyobb szabadtéri színházában zömében teltházas előadásokon 7 vendégtársulat 8 produkcióját és a Csokonai Színház 3 előadását láthatták a nyári színház szerelmesei. A műfajok között klasszikus és kortárs, magyar és külföldi vígjáték, musical, színpadon megelevenedő városnézés és táncjáték is szerepelt. A 2. Debreceni Ünnepi Játékok keretében is bemutatkozott a Csokonai Színház társulata. Mozart A varázsfuvola című operáját augusztus 1-jén mutatták be Gemza Péter rendezésében.

Ezen a nyáron a Nem élhetek muzsikaszó nélkül slágerei szólaltak meg utoljára a Nagyerdői fái között. Móricz dzsentrivilágának nem vívódó és elbukó figurája Balázs, a nyíri birtokos. Pontosan tudja, hogyan mulat egy magyar úr. Balázs szereti a vidámságot, a cigányzenét, no meg azt, ha a portáján három napig tart a vigasság. Felesége, Pólika már kicsit más, számára sáskajárás minden mulatság. S ha egy karakán, makacs menyecske megorrol az urára, akkor bizony elszalad, és egy fél falu kell a kibékítésére.

Könnyed, léha világ könnyed komédiája, amelyben semmi sem visszafordíthatatlan, semmi sem végzetes. Tükröt tart egy letűnt kor, a boldog jólét vidám, ám könnyelmű kora elé. A produkcióban közreműködött a Nógrád Táncegyüttes és a Dűvő Zenekar.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában