Humor, zene, színház és őrület

2022.04.08. 12:47

Hivatalos: Debrecenbe érkezik a világhírű zenész-komikus páros

Április 27-én egy koncert erejéig városunkba érkezik Aleksey Igudesman és Hyung-ki Joo.

Forrás: fonixinfo.hu

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek programsorozatnak köszönhetően számos világsztárral gyarapodik Debrecen kulturális élete. Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője szerint hatalmas megtiszteltetés az, hogy a Kölcsey Központ otthonául szolgál a Müpa szervezésében létrejövő koncertnek, hiszen ilyen unikális produkció és különleges világsztárok, mint Igudesman és Joo már évek óta nem látogatott el Debrecenbe.

 

A két művész felvételei már túl vannak az 50 milliomodik nézőn. Igudesman és Joo virtuozitása, humora, kreativitása és magával ragadó előadásmódja emberek millióival szerettette meg a klasszikus zenét, a több ezres stadionoktól és koncerttermektől az egyetemi klubokon át az online videómegosztókig mindenhol óriási érdeklődés övezi produkcióikat.

Forrás: fonixinfo.hu

Debreceni koncertjükre egyik legnépszerűbb, Play it Again című műsorukkal érkeznek, mely olyan, mintha egy koncert azonnal a ráadásszámokkal kezdődne, a programot pedig gyakran maga a közönség alakítja.

 

„Igudesmant és Joo-t a komolyzenei bohócainak nevezik. A koncertjeik nem csupán zenei attrakciók, hanem egyedi és vidám színházi darabok, ahol a vígjátékot a klasszikus zenével és a populáris kultúrával ötvözik.” - avatott be minket Korponai Tibor, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. programigazgatója.

 

Nemcsak duóban, hanem olyan zenekarokkal is felléptek már, mint a New York-i, a Los Angeles-i és a Londoni Filharmonikusok vagy a Chicagói Szimfonikus Zenekar. Világhírű szólisták is szívesen vesznek részt precízen eltervezett „őrületeikben”, játszottak már Joshua Bell, Janine Jansen, Gidon Kremer, Misha Maisky, Julian Rachlin vagy Yuja Wang partnereként.

 

További részletek a Kölcsey Központ weboldalán érhetőek el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában