Videóval

2022.03.29. 20:13

EKMO: itt egy új dal a debreceni Heartkillertől

A szám az együttes új EP-jének felvezető darabja is egyben.

Forrás: Heartkiller

Új dalt mutatott be a debreceni Heartkiller kedden, az EKMO című szám premierjét 20 órakor tartották YouTube-csatornájukon. A dal hátterét a csapat frontembere, Nagy Gábor „Kenny” részletezte portálunknak eljuttatott közleményében.

 

– Az ECMO (Extracorporalis membrán oxigenátor) a kritikus állapotú végstádiumú szívelégtelen betegek esetében, valamint szíveredetű keringésösszeomlás sikertelen újraélesztési kísérlete közben alkalmazott speciális szívmotor. A készülék a beteg combartériájába és combvénájába vezetett csövek segítségével biztosítja a testen kívüli keringést, részben vagy egészben átvéve a szív munkáját. Akár egy hétig is pótolja a szívet, mely idő elegendő lehet a szívműködés helyreállásához, illetve amennyiben ez nem valósul meg, lehetőséget teremt tartós mechanikus keringéstámogató eszköz vagy sürgős szívátültetés elvégzéséhez – szögezte le elöljáróban, majd bővebben is kitért arra, miért erről az eszközről kapta címét az új dal.

– Már majdnem négy éve annak, hogy egy hűvös májusi éjszakán arra ébredtem, az öcsém nem tud mozogni, nehezen kap levegőt, a szívével valami nagyon nincs rendben. Miután elvitte a mentő, édesanyánkkal együtt azt gondoltuk, megnyugodhatunk valamelyest, biztos kezekben van. Ezt követően néhány óra múlva jött a szörnyű hír, hogy a szíve teljesen leállt, lélegeztetőgépen van, és mentőhelikopterrel viszik Debrecenből Budapestre. Ahogy magunkhoz tértünk, rögtön indultunk a fővárosba, a Városmajori szív- és érgyógyászati klinika intenzív osztályára, hogy mellette lehessünk és támogassuk, de nem tudtuk, mi lesz a végkifejlet – tudatta az énekes, hozzátéve: öccse majdnem két héten keresztül kómában volt, az orvosok nem sok jóval biztatták őket. – Azt mondták, készüljünk fel a legrosszabbra is... hogy többé már nem ébred fel. Véget nem érő éjszakákat virrasztottunk át mellette, hosszú órákon át csak egy üvegfalon keresztül bámultuk, ahogy gépre kötve, némán agonizált, beszéltünk hozzá, reménykedtünk, sírtunk, imádkoztunk érte. Az ECMO tartotta életben, majd hirtelen felébredt a kómából. Ezután megkezdődött a rehabilitáció, az életének restartolása. Sokat beszélgettem vele, hogy mire emlékszik, mit érzett, miként élte meg ezt a borzalmat. Erről szól a dal, az Ő szemszögéből – hangsúlyozta Nagy Gábor.

Kitért a dal különlegességére is: Nagy mellett a magyar metal underground színtér zászlóvivője, a kíméletlen death metalt játszó Angerseed frontembere, azaz Peter D. Maniak vendégszerepel. – Egy egész verzét énekel, valamint a csordavokálokba is masszívan beletette a részét, ezáltal is vastagítva az egyébként sem finom és könnyed hangképet – jegyezte meg a frontember.

Az új dalt, valamint az új EP-n szereplő, eddig még nem hallott számokat a rajongók élőben is hallhatják április 9-én a Roncsbárban, ahol a debreceni csapat az Akela vendégeként, a budapesti Nest of Plagues társaságában lép fel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában