Fotókkal

2021.11.16. 19:52

Sorsok és személyes élmények: új könyvét mutatta be D. Mészáros Elek Debrecenben

Kötetlen beszélgetésre is volt lehetőség.

Fotó: Czinege Melinda

A Partium Ház a Kárpát-medencei Könyvesház programjának részeként mutatta be kedd délután D. Mészáros Elek partiumi újságíró új riportkötetét.

Az Albion fóliasátrai alatt című könyv a szerző saját élményeiről szól, melyeket több hónapos angliai kintléte hívott életre.

D. Mészáros Elek csaknem fél évet töltött mezőgazdasági munkásként az angliai Gloucestershire megyében, magyar, román, bolgár, lengyel munkavállalók társaságában egy jól szervezett, hierarchikus rendszerben. A brexitet megelőző hónapokban fóliasátrakban és lakókonténerekben együtt megélt idő lenyomatait őrizte meg az érzékeny riporteri tekintet, miközben saját élményei mellett e riportfűzérben kibontakoznak a vendégmunkáslétre kényszerült férfiak és nők sorsdrámái, illetve a brit valóság közép-európai szemszögből. A Partium Ház debreceni könyvbemutatójának résztvevői a keddi esemény részeként a dedikálás után kötetlen beszélgetésen is részt vehettek egy pohár Kárpát-medencei magyar bor mellett. Az irodalmi délutánon közreműködött D. Mészáros Elek, a könyv szerzője és Szűcs László szerkesztő. A beszélgetést Szilágyi Szilvia újságíró moderálta.

D. Mészáros Elek újságíró, szerkesztő, főszerkesztő Székelyhídon született 1961-ben. Az Ady Endre Sajtókollégiumban diplomázott, majd a Bihari Napló tudósítója volt 2002 és 2004 között, 2004 és 2009 között pedig a Reggeli Újság szerkesztő-riportere. 2010-től az Erdélyi Riport munkatársa, az Új Magyar Szó tudósítója, 2015-től a Biharország folyóirat munkatársa volt, eközben az Ér Hangja havilap vezető szerkesztője és az Ér Televízió főszerkesztője volt 2019-ig. A MÚRE Becsületbíróságának a tagja 2019 óta, 2014-ben Bokor András-sajtódíjat kapott.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában