Fotókkal

2021.09.25. 13:41

A helyi értékek kerültek fókuszba Debrecen szívében

Szombaton érdemes volt a város centruma felé venni az irányt.

Fotó: Kiss Annamarie

Egyebek mellett a sport, az irodalom és a gasztronómia is helyet kapott a Nagytemplom előtti főtéren.

Az első Debreceni Értéknapra kitelepülő egyesületek, kézművesek, szervezetek mindannyian a helyi értékeket képviselték és ezt be is mutatták a járókelőknek a nap folyamán. A látogatók egyebek mellett próbára tehették magukat lövészetben, együtt játszhattak a Természettár munkatársaival, megcsodálhatták a helyi kézművesek portékáit, de kóstolhattak ízletes üdítőket, borokat és söröket is.

Tiszai Zsuzsa, a Debreceni Hajdú Táncegyüttes vezetője | Fotó: Kiss Annamarie

Vegyük észre a sajátunkat!

A rendezvényt a Debreceni Hajdú Táncegyüttes hívta életre. A Hajdú-Bihar Megyei Értéktárba 2017-ben bekerült együttes tagjai a világban sokfelé jártak már, és azt vették észre, hogy

hajlamosak vagyunk arra, hogy a közvetlen értékeinket kevésbé értékeljük.

– Ez a gondolat vezetett oda, hogy tudatosítani szeretnénk a város lakosaiban a helybeli értékeink gazdagságát – osztotta meg a Naplóval Tiszai Zsuzsa, a Debreceni Hajdú Táncegyüttes vezetője. Mint mondta, a rendezvény szervezéséért ők voltak felelősek, de nem volt nehéz dolguk, hiszen a kitelepülőkkel közös erkölcsi kapocs fonja őket össze.

Puskás István alpolgármester | Fotó: Kiss Annamarie

Puskás István, Debrecen alpolgármestere is köszöntötte a rendezvény látogatóit.

– Mondják azt a debreceniekre, hogy nyakas cívisek, vaskalaposak, túlzottan magukba zárkózóak. Lehet, hogy ez kívülről így tűnik, de valójában mindez a határozott identitásunkat, önképünket jelenti.

„Mi, debreceniek nagyon jól tudjuk, kik vagyunk, és hogy hol van a helyünk a világban.”

Azt, hogy mindezt magabiztosan meg tudjuk tenni, annak köszönhető, hogy folyamatosan hozunk létre értékeket, amelyeket magunkénak tudunk és érzünk. A mai nap remek lehetőség arra, hogy ezeket az értékeket együtt lássuk magunk körül – mondta.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában