új kiállítás

2021.08.02. 21:42

Nánáson köszöntött be a jégkorszak

A korszak körül kialakult tévhiteket, a téves elképzeléseket is helyre rakja a tárlat anyaga.

Fotó: Fekete Andrea

Hosszas előkészületek, rengeteg szervezés, hatalmas izgalom előzte meg azt a páratlan és egyedülálló interaktív kiállítást, amelyet július utolsó szombatján nyitottak meg a Helytörténeti Gyűjtemény két kiállítótermében. A Magyar Természettudományi Múzeum vándorkiállításának a Móricz Pál Városi Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény ad otthont. A megnyitott kiállítás olyan különleges tárgyi bemutatókkal, ősmaradványokkal, tudományosan hiteles rekonstrukciókkal állnak az érdeklődők szolgálatába, amelyek számos, e korszakkal kapcsolatos kérdésre adnak rendkívül szemléletesen magyarázatot. A korszak körül kialakult tévhiteket, a téves elképzeléseket is helyre rakják a múzeum falán kihelyezett tájékoztatók, képek, szemléletes ábrák.

Fotó: Fekete Andrea

A kiállítást Nagyné Legény Ildikó alpolgármester nyitotta meg, aki örömének adott hangot az egyedülálló és különleges kiállítással kapcsolatban. Darócziné Bordás Andrea, a Móricz Pál Városi Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény igazgatója elmesélte a kiállítás létrejöttének folyamatát, majd Gasparik Mihály, a Magyar Természettudományi Múzeum Őslénytani és Földtani tár főmuzeológusa ismertette a kiállítás szakmai tudnivalóit. A tárlat szeptember 30-ig lesz látogatható.

Fekete Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában