ideje kikapcsolódni

2021.08.25. 21:59

A magyar tengeren pihennek a zenészek

Egymást érték a felkérések a Debrecen Big Band koncertnaptárában az elmúlt hetekben.

Debreceni Bigband Koncert

Fotó: Kovács Péter

A koronavírus-járvány ellen hozott korlátozó intézkedések enyhítésével újraindulhatott a kulturális élet, ezt a Debrecen Big Band is azonnal kihasználta. Az elmúlt időszak történéseiről Daróczi Lászlóval, a zenekar vezetőjével beszélgettünk.

Az újranyitás után elsőként június közepén a biharkeresztesi városnapon léptek fel Gájer Bálinttal közösen, augusztusban pedig három koncertre is készültek. Kisújszálláson muzsikáltak augusztus 18-án, itt a megyei kötődésű Szolnoki Péterrel álltak a színpadra, a műsorban Bon Bon-slágereket játszott a zenekar. Vendégük volt továbbá Berdisz Tamás dobos, Ullmann Ottó basszus­gitáros, valamint Borbély Tamás gitáros. – Jó hangulatú koncertünk volt, ötszáz ember nézte meg a műsorunkat. Nagyon jó volt újra élő közönség előtt játszani, főleg olyan közegben, ahol valóban szeretettel fogadják az élő zenét. Kisújszálláson nagyon jó kulturális élet van, mindig szívesen fogadják az ilyen jellegű produkciót – osztotta meg a Naplóval.

Másnap Debrecenben, a Dósa nádor téren adtak koncertet. A zenekar vezetője azt mondta, örömmel tapasztalhatták, hogy nagyszámú közönség fogadta őket. A műsorukkal a Debreceni Virágkarneválhoz kapcsolódtak, hiszen olyan jellegű dalokat adott elő az együttes, amelyek a karneváli meneten is megállták volna a helyüket. – Slágereket játszottunk, a repertoárban voltak feldolgozások Lady Gaga, Elton John és Freddie Mercury dalaiból. Ismert és kedvelt zenéket hoztunk, és láttuk, hogy a közönség már igényelte ezt a fajta produkciót – mondta. A hangulatot fokozta, hogy a műsorban közreműködtek a Valcer Táncstúdió táncosai is.

Két nappal később a Nyáresti Valceremónia gálaestjének vendégei voltak a zenészek, ahol Gájer Bálinttal közösen szórakoztatták a közönséget. A Nagyerdei Szabadtéri Színpadon adott műsort nyolcvan táncos produkciója színesítette, ami Daróczi László szavai szerint még az énekest is meglepte. – Kuriózum volt mindenképpen, hiszen jellemzően két-három táncospár van velünk a koncertjeinken. Ez a fellépés mindannyiunk számára élmény volt, telt ház előtt adtunk koncertet – tette hozzá.

Az előadások előtt megfeszített tempóban gyakoroltak a zenészek. Jelenleg a Balaton-parton pihenik ki a fáradalmaikat, és egyúttal feltöltődnek az őszi szezon előtt. A zenészek bíznak benne, hogy nem lesz akadálya a személyes találkozásnak akkor sem.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában