Campus Fesztivál 2021

2021.07.26. 09:41

Több szállal is kötődik Debrecenhez Horányi Juli

A Swing á la Django vele lépett színpadra a Campus Fesztiválon.

Fotó: Molnár Péter

Nem telt el tétlenül az elmúlt, koncertek nélküli esztendő a Swing á la Django zenekarnak, és Horányi Juli énekesnőnek sem. A zenészek szerepeltek A Dal 2021 tehetségkutató műsorban, majd Mozart Swing me Amadeus címmel indítottak közös projektet. – Ez mind a kettőnk számára nagy mérföldkő volt. A klasszikus zenei áriákat pop­énekesekre álmodtuk meg. Az előadásban Mozartot játszunk swing, bossa nova, tangó és jazz stílusban. A női főhősünk Horányi Juli, a férfi főhősünk pedig Magyar Bálint volt – mondta el lapunknak Lombos Pál, a zenekar nagybőgőse, egyben vezetője.

Azt, hogy nem volt egyszerű a feladat, Horányi Juli énekesnő is megerősítette.

„Bevállalás volt, mert bár zeneiskolába jártam már gyerekkorom óta, és valamelyest képzett zenész vagyok, operaáriákat még sosem énekeltem. Piszok nehéz volt megtanulni a szerkezeteket, az olasz nyelvet, egyáltalán megérteni, hogy melyik dal, miről szól”

– mondta.

A járvány korlátozásainak enyhítésével azonnal megteltek fellépésekkel a zenészek naptárai. Lapunknak meséltek arról is, hogy szívesen jöttek el a Campus Fesztiválra, hiszen a cívisvároshoz mindkettőjüket sok jó emlék fűzi. – Édesapám hosszú éveken keresztül volt vezetőszínész a Csokonai Színházban, így nagyon sokat tartózkodtam ott. Amíg vártam a próbák végét, hol a színházi titkárral, hol más színészekkel töltöttem az időt. Talán éppen ezért olyan természetes közeg számomra a színház, a színpad. Ezenkívül az első zenekarom, a Mius is ide kötődik, hiszen az akkori párom, Álmos Gergő debreceni, így vele sokat jártunk a városban. Nagyon örülök, hogy itt lehetünk – mondta Horányi Juli.

Lombos Pál az egyetemi éveket töltötte a megyeszékhelyen. – A zenekarral most lépünk fel itt először, de nekem nagyon sok emlékem van. Itt végeztem a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán, a Nagy­erdő nekem ikonikus helyszín. 2019-ben Julival közösen iskolákban is adtunk koncerteket, ez a projekt is Debrecenhez köt bennünket. Általános és középiskolákban zenéltünk a gyereknek, és azt láttuk rajtuk, hogy nagyon nyitottak. Fontos számunkra a fiatalok zenei nevelése, szeretnénk, ha nyitottá és befogadóvá válnának a klasszikus műfajokra is – osztotta meg a nagybőgős.

A zenészek elárulták: most is egy közös dalon dolgoznak együtt, amit a rajongók nemsokára hallhatnak.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában