Campus Fesztivál 2021

2021.07.09. 13:18

A próbák adtak lelki támaszt a debreceni Bad Habitnek

A zenekart is megrázta a pandémia, de ledönteni nem tudta: Posta Mátéék újult erővel vágtak bele a buliszezonba és a kreatív munkába.

Fotó: Bad Habit-archív

Sűrű hetek állnak a debreceni Bad Habit mögött. A fúziós hibrid punkban utazó zenekar nemrég új taggal erősített, és belevetette magát a nyitást követően újraindult koncertszezonba is. Ahogy arról portálunkon már beszámoltunk, Hajdúszoboszlón 70 perces műsort állított színpadra a pandémia miatti leállásból visszatérő zenekar, mely az új felállást is a fürdővárosban próbálta ki először élesben.

Fotó: Bad Habit-archív

„Tegyünk rendet a fejekben”

Posta Máté, a Bad Habit gitárosa és dalszövegírója érdeklődésünkre megosztotta, ők is nehezen élték meg a járványhelyzetet, de a közös próbákból például mindannyian profitáltak. – Szeptember végén hoztuk ki az első nagylemezünket Forog a kocka néven, és már a lemezbemutató turné is szépen alakult. Abban reménykedtünk, hogy tavasszal tudunk majd menni, de végül tudjuk, hogy nem így alakult…

„Leginkább lelkileg volt nehéz ez az időszak, hiszen mindenki megvívta a saját harcát önmagával, egyedül.”

Főleg akkor volt nehéz, mikor nem találkoztunk egymással, mert próbálni sem tudtunk a korlátozások miatt – árulta el a zenész, egyúttal megjegyezve, visszacsatolást sem kaptak arról, jól csinálják-e a dolgokat. – De amikor újra meg tudtuk oldani, hogy teljes létszámmal tudjunk normális keretek között próbálni, akkor az nagy lelki fröccsként szolgált mindenkinek, hiszen olyan érzés volt, mintha visszaadták volna a fél karunkat. Egyre többet zenéltünk együtt, és nagyon sok dalt írtunk, amelyeken a mai napig dolgozik mindenki otthon, hogy a lehető legjobbak legyenek a demófelvételek – tette hozzá a zenész, akitől arról is érdeklődtünk, hogy került a képbe az új tag, Hogya Viktor.

– Viktorral már lassan 10 éve ismerjük egymást, hiszen a bátyámmal egy zenekarban játszott (a Fáziskésésben), és mikor annak vége lett, egy kis idő múlva a Privát Afférban folytatták tovább közösen. Közös dalunk is volt a Privát Afférral, Üvöltsd a szélbe címmel, amire külön zongoratémát talált ki, melyet át is küldött nekem. Már akkor mondtam neki, hogy egyszer ezt nagyszínpadon elő kell adnunk közösen. Aztán a pandémia alatt sok új dalt írtunk, viszont voltak olyanok, amiket üresnek éreztünk, és mondtuk is egymásnak, hogy milyen jó lenne bele egy billentyű esetleg egy plusz vokállal – árulta el Posta Máté. Később az egyik Bad Habit-próba után összefutottak Viktorral az egyik debreceni szórakozóhelyen, itt ajánlották fel neki, hogy ha van kedve, menjen el jammelni velük. Ez aztán annyira jól sült el, hogy végül beszállt teljes értékű tagként a bandába.

„Jön a nyár, ami visszajár”

Az új felállásban június 18-án mutatták meg magukat először a fürdővárosi koncerten, mely után egy fesztiválbulit is bevállaltak, abba viszont beleszólt az időjárás. Posta Máté úgy véli, jó, de egyben furcsa érzés volt újra közönség előtt játszani, hiszen régen csináltak már ilyet. A gitáros-dalszövegíró kimondottan örül, hogy egy hosszabb, 70 perces műsorral nyithatták a nyarat Hajdúszoboszlón, ahol ki tudták bontani a dalokat, és teljes értékű bulit adtak. Múlt szerdán pedig egy lakiteleki fesztiválon zenéltek, ami önhibájukon kívül ennél azért kompaktabbra sikerült. – Zseniális volt a közönség, mint mindig, de sajnos a vihar miatt csak 4 számot tudtunk játszani. Reméljük, ezt mihamarabb bepótolhatjuk! Lesz még pár bulink ezen a nyáron, reméljük, azokon eljátszhatjuk végig a műsort – fűzte hozzá bizakodva.

A zenekar legutóbbi koncertjét az időjárás zárta rövidre | Fotó: Bad Habit-archív

A Bad Habit saját megfogalmazása szerint fúziós hibrid punkot játszik, Posta Máté kérdésünkre ennek pontos definícióját is boncolgatta egy kicsit. – Punk, mert nyers, lendületes gitárzene és azt csinálunk benne, amit szeretnénk. Hibrid, mert szeretünk különböző stílusokat, műfajokat is kipróbálni. És fúziós, hiszen úgy keverjük ezeket a stílusokat, akár egy dalon belül, hogy egységes legyen, Bad Habit-es legyen – árulta el a zenész.

Az együttesnek ezen a nyáron a szokottnál kevesebb koncertje lesz, a háttérben viszont csiszolgatják majd az elmúlt időszakban felhalmozódott dalkezdeményeket. – Az biztos, hogy lesznek olyan dalok, amelyek váratlanok lesznek tőlünk, és szeretnénk ezeket minél hamarabb megmutatni a nagyérdeműnek – osztotta meg terveiket Posta Máté.

A Bad Habittel legközelebb július 17-én Fóton, majd 23-án a debreceni Campus Fesztiválon találkozhat a közönség.

RA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában