április 8. a határidő

2021.03.22. 12:27

Pályázatot hirdetett az egyetemi könyvtár, az idei évről kell verset írni

A költészet napja alkalmából versíró pályázatot hirdet a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár (DEENK). A pályázat témája: 2021, vagyis az idei esztendő – írja a hirek.unideb.hu. A költemények beküldési határideje április 8-a.

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én József Attila születésnapján ünneplik országszerte, amelyhez hagyományosan a DEENK is csatlakozik évről évre különböző programokkal. Hagyománnyá vált, hogy az Élettudományi Könyvtár üvegfalára a hallgatók és olvasók írják fel kedvenc verseiket, versrészleteiket. A jelenlegi helyzetben, a korlátozások miatt azonban ez nem megoldható.

A DEENK munkatársai ezért választották az irodalom ünneplésének online formáját. A pályázatra szabadon választott tematikával és formával olyan munkákat várnak, amelyek valamilyen módon a 2021-es évről szólnak. A beküldött pályaműveknél kritérium, hogy saját alkotások legyenek. Kiadott, vagy kiadatlan, megjelent, vagy eddig meg nem jelent verseket is várnak a szervezők. Egy fő maximum három költeménnyel pályázhat – hívja fel a figyelmet az egyetemi portál.

16 éves kortól jelentkezhetnek diákok, hallgatók, akiknek műveit négytagú szakmai zsűri – Ráckevei Anna, a Csokonai Színház színművésze, Márkus Edina, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Nevelés- és Művelődéstudományi Intézetének adjunktusa, Lakó Zsigmond, a DESzínház vezetője és Somogyi Tibor író, slammer –, valamint ötödik „tagként„ a DEENK közössége rostálja meg. A nyerteseket különböző könyv- és ajándékcsomagokkal díjazzák az április 15-i eredményhirdetés alkalmával.

A pályaműveket a [email protected] e-mail-címre lehet beküldeni április 8. csütörtök éjfélig.