népszokások

2021.02.21. 15:02

Hagyományőrző farsangi hét a Lorántffyban

Projekthetet tartottak az iskola tanulói, pedagógusai a farsangról, annak népszokásairól.

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

Az idei farsang rendhagyó volt a Pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában is: osztályonként idézték fel a farsang hagyományait a február 15-19-ig tartó héten, amelynek munkálataiba minden pedagógus bekapcsolódott. A busójárással filmvetítés során ismerkedtek meg a gyerekek. A felső tagozatosok a hét folyamán álarcokat készítettek, a festett, rajzolt, többféle technikával készült alkotásokat a könyvtár előtti aulában ki is állították. Az arcukat is kifestették, így néhány órára maradandó emlékük volt a maszkokról és a farsangról.

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

Az alsó tagozatosok is bekapcsolódtak a projektbe, az osztályban farsangoltak: voltak, akik versenyeztek fánkevésben, volt olyan osztály, amelyik – tanítójával együtt – jelmezbe öltözött, és a folyosón hangos énekszóval vonulva mutatták be tréfás jelmezüket.

Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

Minden tantermet egyaránt igényesen feldíszítettek, ezzel is a népszokás hangulatát idézve, és farsangi énekeket, játékokat adtak elő. Így a pénteki zárónap minden osztályban mókás, vicces hangulatban telt a gyerekeknek és pedagógusoknak egyaránt.

Nagyné Kelemen Mónika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában