tánc

2020.11.30. 12:16

A hajdúsok a pandémia alatt is összetartanak

A karanténhelyzet a négyszáz fős táncegyüttes közösségének életét is megbolygatta.

Fotó: Hajdú Táncegyüttes-archív

Hatvanhét évvel ezelőtt, 1953-ban alakult a Hajdú Táncegyüttes, mely a kezdetektől fogva egységes csapatot és színvonalat képvisel. – E hosszú idő alatt biztos voltak kisebb hullámvölgyek, mint mindenhol, de az összetartásunkat az elért eredményeink is tükrözik – mondta lapunknak Tiszai Zsuzsa, a Debreceni Hajdú Táncegyüttes vezetője, a Művészeti Iskola igazgatója.

„Sokszínű együttesünkben több ezren nőttek fel, átadva egymásnak tudásukat. Anyanyelvünk az eredeti folklór, de a kezdetektől fogva igyekszünk azon túlmutató gondolatiságot közvetíteni az emberek felé, amit táncszínházi darabjaink is bizonyítanak”

– folytatta. – Számunkra nagyon fontos az erős közösségi lét, mivel mi olyan értékeket, belső hagyományokat örököltünk, és viszünk tovább, amik erősítik a csapatunkat, mint például a közös ünnepek. Továbbá tartjuk a kapcsolatunk a régi tagokkal is – tette hozzá.

Díjözönnel elismerve

A népművészet Európa-díját – amelyet Európában összesen tizenhárom csapat kapott meg – sikerült a Hajdú Táncegyüttesnek kiérdemelni, emellett a Csokonai Vitéz Mihály Közösségi Díjat is a magukénak tudhatják. – A Magyar Örökség Díjra, a Pro Urbe díjra és a szakmai minősítési rendszerben minden generáció által elért legmagasabb fokozatra is rendkívül büszkék vagyunk – osztotta meg Tiszai Zsuzsa. – A pandémia alatt igyekeztünk az online versenyekbe bekapcsolódni és a Művészeti Iskolában jelenleg is folyik a gyakorlati oktatás – mondta.

Vámosi Kira

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában