Hét Domb Filmfesztivál

2020.10.13. 12:32

Díjat nyert a debreceni film

A Debreceni Kollégiumhoz kötődő személyiségek vallottak szellemi otthonukról.

Fotó: Cséke Zsolt-archív

Az Útravaló (2. rész) című alkotásával harmadik helyen végzett Cséke Zsolt, megyénk szakmailag legmagasabban jegyzett rendezője a Hét Domb Filmfesztivál ismeretterjesztő film kategóriájában.

– A három részből álló filmet a Hittudományi Egyetem megbízásából készítettem, a téma pedig a Debreceni Kollégium híres tanárainak és diákjainak kollégiumhoz való kötődésük bemutatása. Az első rész a teológusokról, a második az írókról és költőkről, míg a harmadik a tudós pedagógusokról szól a megnyilatkozókon keresztül – válaszolta kérdésünkre az alkotó. – A filmet elsőként természetesen a debreceni közönség láthatta. Az első részt, az írókról, költőkről szólót tavaly a magyar irodalom napján az Apolló moziban vetítették, míg a teológusokkal kapcsolatos bemutatója az egyetem dísztermében volt. Az MTVA várhatóan karácsony körül tűzi műsorára a teljes filmet. Most vagyunk szerződéskötés idejében.

Az erre az évre immár nemzetközivé nőtt Hét Domb Filmfesztivált ebben az évben negyedik alkalommal rendezte meg Komló városa. Az alkotók 125 filmet neveztek, majd az előzsűrizést követően hat kategóriában 65 film került a döntőbe. Zsűriben Pokorny Lia, Réz András és Rófusz Ferenc értékelte a beérkezett alkotásokat.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában