minden, ami újkert

2020.04.21. 14:00

Rajzot, fotót, receptet díjaznak

A Debreceni Művelődési Központ több témakörben várja az Újkerthez kapcsolódó pályaműveket.

Fotó: Kiss Annamarie, archívum

Az Újkert színei címmel hirdetett rajzpályázatot az Újkerti Közösségi Ház nagycsoportos óvodások és általános iskolások számára. A gyermekektől szabadon választott technikával készített színes vagy fekete-fehér alkotásokat várnak április 30-ig. Az eredményeket a közösségi ház május 6-án teszi majd közzé saját a Facebook-oldalán.

Az intézmény Fókuszban az Újkert címmel augusztus 21-ig olyan fotók beküldését várja, amelyek középpontjában az újkerti városrész, annak egy részlete, épülete látható. A beérkezett képeket szeptemberben az intézmény kiállítás formájában kívánja az érdeklődők szeme elé tárni, hogy bemutathassák, hogyan látják a városrészben élők az Újkertet.

Az Újkert Konyhája címmel receptpályázatra elsősorban családi hagyomány szerint készülő ételek receptjeit várják a városrész lakóitól, melyekhez akár családi történetek, anekdoták, fotók, emlékek kapcsolódnak. A beérkezett receptekből válogatás készül majd az Újkerti Közösségi Ház receptgyűjteményébe, melynek célja, hogy felkeltse az érdeklődést a helyi gasztronómia iránt, valamint, hogy a városrész lakói megoszthassák a közösséggel a hagyományos, családi receptjeiket. A recepteket egy-egy ételfotóval, valamint a recepthez kapcsolódó családi történettel augusztus 21-ig várják a szervezők.

Összetartozás

A Debreceni Művelődési Központ, valamint a Cívis Hagyományőrző Népművészeti Egyesület rajzpályázata az általános iskolás korú gyermekeket buzdítja munkára Mit jelent számodra az összetartozás? címmel. Pályázni az általános iskolák 1-2. és 3-4. osztályos, illetve felső tagozatos tanulói tudnak bármilyen technikával készített színes vagy fekete-fehér kép formájában, A/4-es méretben. Az alkotások hátuljára a szervezők kérik feltüntetni az alkotó nevét, életkorát, elérhetőségét. A pályamunkákat április 30-ig várják a [email protected] címre. A beérkezett munkákat szakmai zsűri értékeli, s valamennyi kategóriában 1., 2., 3. helyezéssel jutalmazza a pályázókat. Az eredményekről a Debreceni Művelődési Központ Facebook-oldalán tájékozódhatnak a pályázat résztvevői, akiket a díjak odaítélését követően az elérhetőségeiken értesítenek majd.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában