a tortuga sikere

2020.02.25. 14:19

A Dal: Debreceni kötődésű zenekar lett az év felfedezettje

A Dal szombati elődöntőjében akusztikus átiratban kellett előadniuk a versenyben lévő zenészeknek dalaikat.

Fotó: Tortuga

A Tortuga zenekar vette az akadályt, a Mámor tér 3. akusztikus változatban is jól szólt, sőt, a négytagú zsűri nekik ítélte oda az Év felfedezettje díjat.

– Az átírás nem ment olyan könnyen, mert az elején nem tudtuk, mit akarunk, nagyon sok verziót csináltunk. Nehéz volt eldönteni, milyen irányba vigyük el a dalt, hogy ne legyen túlzás, ehhez nem illett volna, ha nagyon csöpögősre csináljunk. Bár az eredetit jobban szeretjük, de magunkénak éreztük ezt a verziót is – mondta el a Naplónak Hegyi Ábel, a zenekar ritmusgitárosa és egyben szövegírója.

A Dal döntője március 7-én lesz, a srácok gőzerőkkel készülnek az utolsó felvonásra.

– Végtelenségig lehet gyakorolni, illetve próbálunk agyalni azon, mivel dobjuk fel még jobban akár látványban, akár énekkel. Az első adásban kiadtunk magunkból mindent, de muszáj valami újat mutatni – vallja Ábel, aki arról is beszélt, mit adott nekik eddig a verseny: – A zeneiparban valamennyire megismerték a nevünket, remélhetőleg jobban bekerültünk a köztudatba. Nagyon sokat adott a verseny, hiszen profi körülmények között tudtunk fellépni, illetve egy olyan szituációba kerültünk, ami teljesen más, mint az eddigiek. Nagyon sokat tanultunk, mivel három percben úgy kell előadnod a dalt, hogy nem lehet hibázni – mondta el a Tortuga ritmusgitárosa.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában