Varga Sára Luca

2019.11.14. 08:00

Tesztoszteron: irány a színház!

A darab címe Tesztoszteron, a debreceniek Szikszai Rémusz rendezésében láthatják.

Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium 

Fotó: Kiss Annamarie, archívum

Ez a darab eredetileg egy lengyel társulat számára készült, Andrzej Saramonowicz kortárs szerző által. A mű egy félresikerült esküvőről szól, ahova nem érkezik meg a menyasszony és csak férfivendégek jelennek meg a vőlegény oldaláról.

A szereplőgárdát javarészt férfiak alkotják, egyetlen nő van köztük. Amikor a Csokonai Színház honlapján a színészek névsorát olvastam, három névre lettem igazán figyelmes.

Az egyik Rózsa László, akit már láttam az Oscar és Rózsa mami című előadásban, ahol több mint meggyőző volt; Kurely László, aki ugyanúgy téglási származású, mint én, valamint Mucsi Zoltán, az ikon, akit mindenki ismer 6-tól 100 éves korig.

Mondhatnám azt, hogy az ő játékukra vagyok a leginkább kíváncsi, de a siker szinte borítékolható, hiszen mind nagyon tehetségesek.

A cím is beszédes, a legfontosabb férfihormon. A plakát is mesél, hiszen egy női alak sziluettjében jelenik meg hét férfi arca. Ez arra enged következtetni, hogy bár az erősebbik nem van a középpontban, mégis minden a nő körül forog. Maga a cselekmény kiváltó oka is a menyasszony, aki a vőlegényt az oltárnál hagyja.

Mindent egybevetve rendkívül izgatott vagyok a darabbal kapcsolatban, az alapjáraton is különleges színházi atmoszféra remélhetőleg még saját magát is túlszárnyalja majd.

Varga Sára Luca, Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnázium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában