Új tárlat nyílt

2019.11.14. 09:04

Képek az erdélyi városból

Székelyudvarhelyi alkotók mutatkoznak be a hajdúdorogi közönség előtt.

Fotó: Miska Andrea

A Székelyudvarhelyi Haáz Dezső Múzeum széles palettát felölelő gyűjteményének gyöngyszemeiből nyílt kiállítás a vidéki város művelődési házában szerda délután. A megnyitó zenei aláfestését a Móra-iskola zenei tagozatos pedagógusainak zongora- és fuvolajátéka szolgáltatta.

- Küldetésünk, hogy határoktól függetlenül próbáljunk ugyanazon kultúrát magának valló, a magyar lélek formáit vonzó és képzelő, testvértelepülési kapcsolatokat fenntartó, magyarországi városainkkal intenzív kulturális kapcsolatot létesíteni – fogalmazott a megnyitón dr. Miklós Zoltán István múzeumigazgató. A Kép-Tár nevezetű kiállítás olyan 20. század erdélyi magyar képzőművészek alkotásait tárja a közönség elé, melyek a 60-70-es évek sajátosságait jelenítik meg a vásznakon. Ezen művek sötét tónusúak, azt a látásmódot és azokat a belső érzéseket példázza, melyek ezen korszak jellemzői voltak.

 

A székelyudvarhelyi képtár közel 1100 darabot számláló műtárgygyűjteményéből származó alkotások között a modernebb irányzatok is képviseltetik magukat, ugyanakkor a hagyományos elemek is visszaköszönnek.

Miska Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában