Csökmő 800

2019.09.25. 14:22

Népdalok együttesektől, szólistáktól a csökmői faluházban

Népzenei találkozóra gyűltek össze szeptember 21-én Csökmőn a környékbeli népdalkörök, citeraegyüttesek és népzenei szólisták.

Fotó: B. Kiss Andrea

A Csökmő 800 jubileumi év jegyében zajlott most ez a rendezvény is, amit immár 21. alkalommal rendezett meg a Faluház és a Csökmői Népdalkör. A megjelenteket Nagy Elemérné, a népdalkör vezetője, Nagy Tibor polgármester és Hajnalné Pénzes Edit alpolgármester köszöntötte. Ezt követően egymást váltották a színpadon a fellépők.

Csökmőre érkezett erre az alkalomra Vésztőről a Kankalin Citeraegyüttes, a Bartók Béla Népdalkör, valamint a Vésztői Fonó. Püspökladányból a Sárréti Népi Együttes, Biharkeresztesről a Fehér Mályva népdalkör, és a romániai Nagyiratosról a Forrai Népdalkör, illetve Füzesgyarmatról a város népdalköre. Szólistaként szerepelt Tóthné Szabó Mariann és Tóth Gyula Vésztőről, Kovács Imréné pedig Csökmőről. A napot tombolasorsolás, közös vacsora és mulatozás zárta.

B. Kiss Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában