interjú

2019.07.28. 18:15

Kevesebb a koncert, de a munka nem állt meg

Két srác, megannyi sláger és a rajongók végeláthatatlan tömege a Campuson is – egyszóval: Wellhello.

Fotó: Kiss Annamarie

A Wellhello idén is óriási bulit csapott a Campus Fesztiválon, a 2014-ben alakult banda sikert sikerre halmoz. Fluor Tomi (Karácson Tamás) és Diaz (Csöndör László), avagy az „elnökök” májusban megjelent nagy sikerű barátságról szóló daluk után újabb slágergyanús szerzeménnyel jelentkeztek, mely egy bravúros bosszúálló videóval debütált július 12-én. A Napló Diazzal beszélgetett, melyen az Őszinte című dalról is szó esett.

Többször megfordultok Debrecenben, van valami olyan Campus élményetek, amire szívesen emlékeztek vissza?

Öt éve lépünk fel a Campuson és mindegyik koncertünk emlékezetes volt. Minden alkalommal nagyon jól éreztem magam, és ezt az egész zenekar nevében mondhatom. A bulikon mindig végeláthatatlan tömeg van és iszonyatosan lelkes a közönség. Mindig várjuk, hogy ide jöjjünk. A klubkoncertjeink is mindig nagyon jól sikerülnek, de én Debrecent nem csak emiatt szeretem. Van jó néhány jó barátunk itt a városban, akikhez el szoktunk jönni amikor nem koncertezünk. Van egy olyan hangulata a városnak, ami teljesen magával ragadja az embert, és mindig vissza-vissza akar jönni ide.

Nemrég jött ki a legújabb szerzeményetek, az Őszinte.

A párkapcsolatokon belüli macska egér játékokról, a féltékenykedési körökről szól. Sokan meglepődtek, hogy a klipben teljesen tropára vágtunk egy Nissan X-Trailt. Azt azért tudni kell, hogy az autófejlesztések során vannak bizonyos tesztek, amiken ha a kocsi nem megy át, akkor utána nem kerül forgalomba. Ugyanez volt a helyzet ennél az autónál is, eredetileg zúzdába került volna. A Nissannal már több éve van együttműködésünk, így ők dobták fel az ötletet, hogy felhasználhatnánk egy kliphez az autót, és mi éltünk a lehetőséggel. Óriási élmény volt Tomi úgy viselkedett, mint egy kisgyerek, már reggel óta várta a robbantós jelenetet. (nevet) Egy másfél órás előkészület vezette fel ezt, külön engedéllyel, a tűzoltók részvételével zajlottak a történések. Az autós jeleneteket és a szájszinkronos imidzs részeket külön napon rögzítettük.

Tavaly azt nyilatkoztátok, hogy visszavesztek a tempóból. Most az év közepén járunk, sikerült ez a terv?

Tavaly meghúztuk, hogy idén csak 20 koncert lesz, viszont azok a koncertek legyenek prémium, kiemelt bulik. Minden koncertre jönnek velünk táncos lányok, ezenkívül pirotechnikát, izgalmas fénytechnikát és színpadi installációt is viszünk magunkkal, hogy még különlegesebb koncertélményt kapjon, aki eljön a bulinkra. Olyan szempontból okos döntés volt, hogy jól haladunk az új dalokkal, rengeteg ötletünk van. Kicsit azt érezzük, hogy kipihentebbek vagyunk itt a fesztiválszezon közepén is. Viszont hiányzik, hogy nem megyünk folyamatosan, és nem találkozunk mindenhol a közönségünkkel. De meg kellett hoznunk ezt a döntést, mert hosszú távon ez az, ami jó, és a Wellhello érdekeit szolgálja – idén több dalunk jelenik majd meg, mint az elmúlt pár évben. Jövőre viszont már több koncertet fogunk vállalni.

Min dolgoztok jelenleg?

Dolgozunk az új dalokon. Augusztus végén, szeptember elején tervezünk új számmal megjelenni. Tomi dolgozik a szóló dalain is, mert sok olyan szövege van ami a Wellhello világába nem igazán férne be. Én újra producerkedek és hangszerelek dalokat más előadóknak is.

A fesztiválokon jut idő külön a bulizásra is?

Nem feltétlenül bulizásra, de utazásra, töltődésre igen.

Vass Kata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában