Csökmő 800

2019.06.10. 08:33

Terítéken Csökmő titkai

A megsárgult kalendáriumot lapozgatták, tulajdonosi névsort böngésztek.

A Csökmő 800 jubileumi programsorozat egyik, havonta ismétlődő egyházi rendezvénye, a Házak, utcák, imák legutóbbi eseményét két dolog is emlékezetessé tette. A gyülekezethez látogatott Kiss László, a Magyar Református Szeretetszolgálat egyházi és társadalmi kapcsolatok fejlesztési munkatársa, aki bemutatta a szeretetszolgálat működését, és elmondta, hogy szeretné jobban megismerni a gyülekezetet. Ezután az egyik gyülekezeti tag, Fülöp Tiborné segítségével a jelenlévők visszarepültek a múltba, ugyanis olyan régi iratokat, dokumentumokat mutatott, amit még a nagymamájától örökölt. Ezekben Csökmő múltjáról is jó kis részletek találhatók, mint például az újsorosi házak legelső tulajdonosainak névsora, adatai. De nagy érdeklődés övezte a megsárgult kalendáriumokat is.

Természetesen most is voltak finomságok: szendvics, házi sütemények és tea. Mivel minden alkalomra más-más utcák kapnak külön meghívást, ezúttal a Kossuth utca elején lakók (újirázi útig) és a Szabadság utca lakosai kerültek sorra.

B. Kiss Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában