Jön a rockszínház

2019.06.05. 14:00

Hogyan válhatunk a rockszínpad ördögévé?

Perjés Péter énekes, író, producer a Rocksulival karöltve indítja el a Rockszínházat.

Fotó: Molnár Péter

Az idén harminc­éves Rocksuli nem akármilyen újítással kezdi a 2019/20-as tanévet. Az intézmény vezetője, Balogh Miklós Péter nemrég a népszerű August Förster frontemberét, többek között a Casanova megálmodóját, Perjés Pétert arra kérte fel, hogy hozza létre Debrecenben a Rockszínházat.

– Különösen azért örültem a felkérésnek, mert zenekarom a Rocksulival együtt szintén harminc éve alakult, és azóta élek a rock és a színpad világában. Az ősszel induló kezdeményezés több képzéssel is jár majd. A speciális hangképzésen kívül színészmesterséget, beszédtechnikát, kaszkadőr-alapismereteket és színpadi mozgást is tanulhatnak, akik szeptember elején beiratkoznak a Rockszínházba – mondta lapunknak Perjés Péter.

Túlvilági kezdettel

A Rockszínház szakmai vezetője nem szokványos keretbe kívánja helyezni jövőbeli tanítványainak első színpadi produkcióit. – A sűrített paradicsom című könyv, melynek Tamás Nándor mellett társszerzője vagyok, kiváló forgatókönyvet nyújt ahhoz, hogy a világ leghíresebb, már elhunyt előadóinak ismert dalait izgalmas, színházi környezetben mutassuk be.

„A történet a túlvilágon játszódik majd, ahol olyan meghatározó előadók, mint Michael Jackson, Bon Scott vagy Jim Morrison adják elő utolsó dalaikat.”

Az előadás színházi jellegét olyan, érdekes beszélgetések erősítik majd, melyek a világtörténelem leghíresebb/leghírhedtebb alakjai között hangzanak el – fogalmazott a Rockszínház igazgatója.

Botfülűek is jöhetnek

Perjés Péter arra is felhívta a figyelmet, hogy nincs korhatár, és azokat a fiatalokat is lelkesen várják, akik nem rendelkeznek különösebb zenei hallással, hiszen egy általa kialakított speciális technikának köszönhetően kis idő alatt „felzárkóztatja” őket a többi növendék mellé. – Kiesebb-nagyobb prózai szerepeket is kaphatnak, akik még nem zenélnek, nem énekelnek, de szeretettel várunk minden olyan jelentkezőt is, akinek már van valamilyen hangszeres tudása – hangsúlyozta Perjés.

SZD

Borítókép: Perjés Péter, az August Förster frontembere

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában