testvérvárosok

2019.06.19. 20:57

Debrecen a díszvendége az idei Szent László Napoknak

Koncertekkel, kiállításokkal és mézeskaláccsal várja az idei nagyváradi Szent László Napok vendégeit Debrecen.

Fotó: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata

A két város kulturális együttműködésének egy újabb fontos fejezete a programsorozat – mondta az eseményt beharangozó szerdai sajtótájékoztatón Komolay Szabolcs alpolgármester a nagyváradi várban.

Idén hetedik alkalommal rendezi meg a Szent László Egyesület az egyhetes programsorozatot Nagyváradon. 2015-től az egy ideig a lovagkirály temetkezési helyéül szolgáló vár ad helyszínt a számtalan kulturális és sportprogramnak. Idén Debrecen a díszvendége az eseménynek – írja közleményében Debrecen Megyi Jogú Város Önkormányzata.

– A két város évszázados kapcsolata és kulturális együttműködése jelképe annak, hogy határok nem jelenthetnek akadályt a magyarság, a magyar kultúra számára – fogalmazott a sajtótájékoztatón Komolay Szabolcs debreceni alpolgármester. A politikus hozzátette: Debrecen és Nagyvárad is tagja annak az Európai Uniónak, amelynek jövőjét a Szent László által is védett és követett keresztény kultúra jelentheti. Ez is kapcsolódási pont lehet Debrecen és Nagyvárad között.

Az idei Szent László Napokon 2019. június 26-án, 20 órától vendégszerepel a nagyváradi vár nagyszínpadán a Kodály Filharmónia, június 30-án pedig a Hajdú Táncegyüttes és a Debrecen Dixieland Band. A Déri Múzeum a debreceni mézeskalácsot mutatja be, valamint a népi kerámiákról tart előadás Magyari Márta főmuzeológus. Bemutatkozik Nagyváradon a Debreceni Egyetem is.

A Szent László Napokat idén június 24. és június 30. között rendezik a nagyváradi várban, ahol többek között koncertet ad a Csík zenekar, Péterffy Bori és a Neoton familia is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában