haon.hu PODCAST

2024.04.10. 12:40

Hanyas vagy? A karmaszámod elárulja, mi az életutad!

Az asztrológiáról, a sorsfeladatokról és a karmáról beszélgetett Dubóczky Krisztina Nagy Etelka karma asztrológussal a HAON podcast stúdiójában.

Kosztin Éva

Nagy Etelka karma asztrológussal beszélgettünk

Forrás: Nagy Etelka - archív

– Az asztrológia egy tudomány, nem keverendő össze a napi horoszkóppal – emelte ki Nagy Etelka. Elmondta, hogy az asztrológia története több ezer évre nyúlik vissza, amikor a mindentudó bölcs káldeusi papok figyelték az égboltok a bolygók járását, a csillagok mozgását, és ezekből következtetéseket vontak le. 

– Például amikor a keleti égbolton megjelent a Szíriusz, az azt jelezte, hogy a Nílus áradni fog. Ezt a tudást a mindennapi, földi élet tapasztalataiba építették be és egy komplex rendszerben foglalták össze, ez adta az asztrológia tudományának alapjait – ismertette az asztrológus.

Jövőképet és megnyugvást ad

Megtudtuk, már gyerekkora óta kereste a válaszokat az élet nagy kérdéseire, hogy miért élünk, mi a dolgunk ezen a világon, de igazán az édesapja halála után vetette bele magát mélyen a témába. 

– Nem tudtam mit kezdeni az érzéssel, nem tudtam feldolgozni, az okokat kerestem. Tudni szerettem volna, mi történik a halál után, hogyan tudnánk kapcsolódni. Az asztrológia volt az, amiben megtaláltam, mi a célja egy adott földi létnek, és azt is megmutatta, hogy a halállal az életnek nincsen vége, hanem folytatódik, és fogunk mi még találkozni. Ez adott egy kapaszkodót ahhoz, hogy el tudjam engedni édesapámat és feldolgozzam a veszteséget – osztotta meg, milyen nehéz körülmény vezette a csillagokhoz. Megjegyezte, sokan keresik fel gyászidő alatt, szeretnék tudni az okokat, hogy mit lehetett volna máshogy tenni, és magyarázatot kapni a tragédiára.

Általában akkor fordulnak ez emberek asztrológushoz, amikor valamilyen problémájuk adódik, az életük válságba kerül, legyen az magánéleti, munkahelyi, vagy egészségügyi. Szeretnék tudni a jövőt, megnyugvást kapni.

Egyre több azonban az olyan tudatos ember is, aki nem azért jön, mert baj van, hanem csak szeretné jól élni az életét, megismerni önmagát – mutatott rá Nagy Etelka, hogyan segíthet bennünket egy hozzáértő által kifejtett, egyéni horoszkóp.

Tőlünk függ, mit vállalunk

– Minden születés egy tudatos döntés eredménye. A lélek megtervezi, hogy mit szeretne abban a földi létben megélni. Ebben a háromdimenziós világban a tetteinknek következménye van, ha beütöm a kezem, az elkezd fájni. Ez más dimenziókban nem így van, ezért a lélek tapasztalni jön ide és tudatosan felépíti, hogy mi az, amit meg szeretne valósítani. Szokták kérdezni, hogy jó-e a képletem, de mindenkié tökéletes. Mindenkinek egyénre van szabva, és az a feladata, hogy ezt élje. 

Egy asztrológiai elemzésen azt tudjuk megismerni, mi az, amit bevállaltunk

A hétköznapi mókuskerékben ezt mégis nehezen halljuk meg. A belsőnk mindig üzen az irányokról, de ehhez el kell csendesedni – fejtette ki a karma asztrológus.

– Minden jegynek több szintje van és az a cél, hogy minél magasabban éljük meg ezeket. A Kos alacsony szintje az agresszív, kocsmai verekedő, míg a felső szintje egy magabiztos vezető, vagy egy tűzoltó, aki segít másokat. A Bika a legalacsonyabb szinten csak gyűjtöget, mindennél fontosabb számára az anyagi biztonság. Aztán középszinten megtanulja élvezni az életet, a legmagasabb szintre érve pedig megtanul hinni benne, hogy ha elengedi, amihez eddig görcsösen ragaszkodott, akkor kap meg mindent. Egy Bikának az önmagába, a másokba és a világba vetett hit tudja megváltoztatni az életét – részletezte Nagy Etelka. Kihangsúlyozta, hogy nincs rossz jegy, csakis az egyénen múlik, hogy mit kezd vele.

Komplex elemzést igényel

– Az asztrológiai képletet komplexen kell értelmezni. Attól, hogy valaki az Oroszlán jegyében született, nem biztos, hogy nincsen köze a Skorpióhoz, mert ha például a leszálló holdcsomópontja ott van, akkor ösztönből Skorpióként viselkedik. Bosszúálló, a sérelmeket tartogatja, akár nem is értheti önmagát, hogy miért nem tudja elengedni, hogy ha megbántják. Egy Skorpió leszálló holdcsomóponttal az ember még több év után is emlékszik rá, hogy ki bántotta. Egy Nyilas leszálló holdcsomóponttal ez nem így van, az egyén talán emlékszik rá, hogy mondtak neki valamit, de már nem érdekli, tovább lép. A Skorpiónak alacsonyabb szintje bosszúálló, a munkahelyen elviselhetetlen, mert féltékeny és pozícióra tör, de magasabb szinten lehet kiváló pszichológus, vagy aneszteziológus, aki gyakran találkozik az élet-halál témájával a munkájában. Egy-egy jegynek nagyon sok árnyoldala van, rajtunk múlik, ebből mit működtetünk – magyarázta.

Az asztrológustól azt is megtudtuk, hogy az aszcendens a képletnek egy olyan eleme, amely látszik a testalkatunkon.

– Ha valakinek nem tudjuk a pontos születési dátumát, akkor a meghatározásban ez segítséget nyújthat, főleg fiatal korban. Ezért szoktuk az idősebbektől is megkérdezni, hogy néztek ki régen. Egy Ikrek aszcendensnél vékony a testalkat, magyarázásnál használják a kezüket, míg egy Oroszlán aszcendensnél a felsőtest erőteljesebb, és jellemzően dús hajuk van – részletezte, majd hozzáfűzte, az aszcendens a külső mellett a belsőt is meghatározza. – Az Oroszlánok például vezető típusok, uralmi pozícióból jönnek, nem fognak belemenni méltóságon aluli helyzetekbe, inkább büszkén elvonulnak és becsapják az ajtót – tájékoztatott az asztrológus.

A karma utolér

Nagy Etelka elmondta, hogy a születési képlet felállításához fontos tudni a pontos születési időt. – Ha valaki nem tudja, akkor utána kérdezhet a kórházban, ahol született, vagy ha a napszakot tudja, akkor az asztrológus be tudja pontosítani – kaptuk a megnyugtató híreket arra az esetre, ha nem lenne birtokunkban ez a horoszkópkészítés szempontjából kulcsfontosságú információ.

– Ha megvannak az adatok, egy számítógépes programmal elkészítem a születési képletet, az úgynevezett radixot. Ez egy kördiagram, ahol tengelyek vannak, és tizenkét ház, azaz életterület, illetve a különböző jegyek. Megnézzük, ebben hogyan helyezkednek el a bolygók, milyen fényszögeket alkotnak egymással, és ebből vonunk le következtetéseket. 

A karma asztrológiában jobban boncolgatjuk a múltat, az onnan hozott sérüléseket. Ez akkor segíthet, ha nem érjük, miért kerülünk mindig ugyanolyan helyzetbe, és szeretnénk belőle kijönni. A karma azt jelenti, hogy a tetteinknek következménye van. Amit adtunk, azt kapjuk vissza, még ha nem is ebben az életben, hanem a következőben.

Ha nagyon bőkezűek voltunk, lehet egy gazdag családba születünk, ha volt egy párkapcsolat, amiben nem bántam szépen a párommal, és azt nem tudtam törleszteni, akkor egy következő életben muszáj találkoznunk, és én leszek negatív helyzetben. Ezekről főként a Chiron nevű kentaur ad információt a képletben – ismertette Nagy Etelka, mitől különleges a karma asztrológia.

Mint megtudtuk, egy elemzés közben rávilágíthatunk az egészségügyi problémákra is, ugyanis a Nap és az aszcendens jegye megmutatja, milyen betegségekre vagyunk hajlamosak. – Minden jegynek megvan az adott testrészekre vonatkozó analógiája. Például a Koshoz tartoznak a nyaktól felfelé található testrészek, ezért akinek Kos aszcendense van, annak gyakran fájhat a feje, a foga, vagy problémái lehetnek a szemével. Egy Szűz aszcendens nagyon sokáig fiatal marad, de ott a klimax idején kell kiemelten ügyelni rá, hogy elegendő folyadékot vigyen be a szervezetbe, mert hirtelen tud ráncosodni. Rák aszcendenssel ha nem éljük meg jól az érzelmeket, kialakulhat hasnyálmiriggyel kapcsolatos betegség, cukorbetegség vagy valamilyen nőgyógyászati probléma. A Vízöntőhöz a hullám analógia kapcsolódik, ezért ilyen aszcendenssel előfordulhat szívritmuszavar, vagy gyakori görcsök – sorolta az asztrológus.

Hanyas vagy?

– A karmaszámunk könnyen kiszámolható, ehhez a születési dátum számjegyeit egyesével kell összeadni, és addig redukálni, amíg az eredmény egy számjegyű nem lesz. Ha semmit nem tudunk valakiről, az életútjáról a karmaszám akkor is sokat elárul – ismertette Nagy Etelka.

Elmondta, hogy az egyes karmaszámú egyén nagyon határozott, igazi vezető típus, politikusoknál gyakran láthatjuk, Napóleoné is egyes volt. – Neki az a feladata, hogy megtalálja önmagát, és vezessen, irányítson. A kilences karmaszám a közösség száma, a megvilágosodásé, a megtisztulásé. Nekik érdemes olyan tevékenységeket folytatni, amivel tudnak másokat emelni, vagy közösségben dolgozni – tudtuk meg.

Az is kiderült, hogy a karmaszámból azt is ki tudjuk számolni, hogy éppen hányas évünk van, ehhez hozzá kell adni a karmaszámunkhoz az életkorunkat, és azt is egy számjegyűvé redukálni.

– Az egyes év a teljes újrakezdésnek kedvez, ilyenkor érdemes munkát váltani, valami újba belekezdni, tanulni, ismertségeket szerezni. A kilences a lezáró év, ott inkább csak alapozni érdemes, főként az elengedést kell megtapasztalni. Ha jól sikerül az elengedés, csak akkor tudom a következő kilenc éves ciklust jól indítani. Ha a polc tele van régi kacatokkal, hiába kapok szép, új dolgokat, nem tudom ráhelyezni őket, csak akkor, ha előtte kitakarítok. A hetes év a nehézség éve, olyankor mindig jön valami karmikus akadály, ekkor sem könnyű újba kezdeni. Volt olyan kliensem, aki hetes évben hónapokig keresett sikertelenül munkát. Azt tanácsoltam, bírjon ki még egy fél évet, jön a nyolcas év, az a karrier éve, és a születésnapja után nem sokkal jött is a lehetőség, el tudott végre helyezkedni – mondta Nagy Etelka, és hangsúlyozta, ezek nem naptéri évek, hanem születésnaptól születésnapig tartanak.

A 2024-es évről azt mondta, január 1-én indult, nyolcas a száma, és a Plútóhoz kapcsolódik, amit halálbolygónak is hívnak, mivel drasztikus változásokat hoz. – Nagy érzelmi amplitúdójú év az idei, egyszer fent, egyszer lent érezzük magunkat, de ezáltal fejlődünk, és átalakulunk. A Plútó végletesen eltöröl mindent, ami már nem szolgálja az előrelépést. Mivel a hatalmat is szimbolizálja, nyolcas évben lehet feljebb kerülni a ranglétrán, több pénzhez jutni – tudtuk meg az idei év jellemzőit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában