Egészség

2024.04.17. 13:44

Debrecenben nyílt meg a Mozgásklinika legújabb egészségügyi központja

Már Debrecenben is elérhetők a Mozgásklinika professzionális manuálterápiás és gyógytorna szolgáltatásai. Az országos franchise hálózatot fejlesztő, magyar tudáson alapuló, hazai tulajdonban lévő egészségügyi szolgáltató jellemzően a mozgásszegény életmódból, a túlsúlyból, az ülőmunkából fakadó mozgásproblémákra nyújt professzionális megoldást.

Haon.hu

A WHO (World Health Organization) 2023 nyarán publikált felmérése szerint a világ lakosságának több mint 90 százaléka élete során érintetté válik krónikus derékfájásban, más szóval lumbágóban. A magyar tudáson alapuló, több mint 15 éves gyakorlati tapasztalattal rendelkező Mozgásklinika 2023-ban országos franchisehálózat kialakítását kezdte meg, már a debreceniek és a régió páciensei számára is elérhetők a professzionális manuálterápiás és gyógytorna ellátások.

Már Debrecenben is működik Mozgásklinika
Már Debrecenben is működik Mozgásklinika
Forrás: Mozgásklinika

– Debrecen egyetemvárosból ipari és szolgáltató központtá vált, ráadásul a határ közelsége miatt vonzáskörzete határokon átnyúló. A dinamikusan fejlődő gazdasági környezet, a nemzetközileg is rangos egyetemi oktatás, a meghatározó régiós szerep együttesen indokolta, hogy országos franchisehálózatunk 8. állomásaként Mozgásklinika nyíljon a cívisvárosban. Célunk, hogy minél hamarabb be tudjunk illeszkedni a lokális egészségügyi ellátási láncba, egyúttal széles körben felmérjük a régió lakosságának mozgásszervi problémáit és professzionális megoldást kínáljunk számukra – hangsúlyozta Czeglédi Tamás, a franchisejogok társtulajdonosa.

Nem csak a debrecenieknek segítenének

A Mozgásklinika központ elindított egy ingyenes online szűrőprogramot is, melynek célja, hogy bárki számára lehetővé tegye saját mozgásszervi állapotának feltérképezését.

– Több mint 15 éves szakmai gyakorlatomra támaszkodva kijelenthetem, hogy a prevenció, a megelőzés a legjobb gyógymód. Ez igaz a mozgásszervi megbetegedésekre is. Épp ezért tartottuk fontosnak egy online szűrőprogram elindítását, ami földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül bárki számára lehetővé teszi saját mozgásszervi állapotának feltérképezését.

Terveink közt szerepel, hogy a debreceni Mozgásklinika manuálterápiás ás gyógytornász szakemberei rendszeresen ingyenes mozgásszervi szűrést végezzenek a helyi tömegrendezvényeken, felmérve a jelenlévők mozgásszervi állapotát. Ez nem helyettesíti az orvosi szakértelmet és vizsgálatot, de arra mindenképp jó, hogy felhívja a környékben élő lakosság figyelmét saját mozgásszervi állapotára. Természetesen a régió teljes lakosságára fókuszálunk, nem csupán a Debrecenben élő közel 200 ezer főre

– mondta Szentiványi Rita, a Mozgásklinika szakmai vezetője és társtulajdonosa.

A Mozgásklinika Központ az online szűrőprogram zárását követően kielemzi, majd publikálja a beérkező adatokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában